«Jenter for Realfag» på UiS

Torsdag 6. mars ble arrangementet «Jenter for Realfag» avholdt for femte år på rad. Om lag 150 nysgjerrige jenter og foreldre trappet opp i Kjell Arholms hus ved UiS, for å høre på kvinner med realfagsbakgrunn fortelle om sine erfaringer fra studiene og arbeidslivet.

Therese Nordbø foreleser for et fullsatt audutorium i Kjell Arholms hus ved UiS.

Therese Nordbø var én av foreleserne på arrangementet «Jenter for Realfag». Foto: Petro.no

Arrangementet, i regi av Norsk olje og gass (NGO) og Maritimt forum, ble avholdt i forbindelse med Kvinnedagen 8. mars. I olje og gassindustrien er bare to av ti ansatte kvinner. Med konseptet «Jenter for Realfag», vil NGO prøve å få flere jenter til å velge seg inn i bransjen, ved å vise frem kvinner som har valgt en realfagsutdanning og som har fått seg spennende jobber i industrien.

Heidi Rønningen Stensrud og Malin Norén Eriksen startet kvelden med å fortelle om hverdagen som kvinnelige petroleumsteknologistudenter ved UiS, og hvorfor de ønsket å gå realfag. Fremtidige jobbmuligheter og et bra studiemiljø ble vektlagt som argumenter for å studere realfag.

Innblikk i bransjen
Ingeniørstudent ved UiS, Silje Mosness (23), hadde tatt med seg lillesøster Martha Mosness (17) for å høre på foredragene. Hun forteller at deres far er utdannet petroleumsingeniør, og at dette var en påvirkende faktor for hennes valg om å studere realfag.

Søstrene Mosness er enig om at dette arrangementet er et nyttig og nødvendig tiltak. Martha Mosness så særlig frem til å høre hvilke erfaringer foreleserne har gjort seg.

– Det er interessant å få et innblikk fra jenter som er i bransjen, hvordan de har det i arbeidslivet og hvordan de har kommet seg dit de er, forteller hun.

Mange muligheter
Ane Christophersen og Therese Nordbø var blant de andre som foreleste for kvelden. Christophersen har opparbeidet seg mastergrad både i marinteknologi og entrepenørskap, og har sammen med medstudenter startet selskapet Windflip, som har utviklet et spesialfartøy for frakt av flytende vindmøller.

Nyutdannede Therese Nordbø fortalte om veien fra studiene og frem mot stillingen hun i dag har hos Halliburton. Nordbø påpekte at ved å studere realfag har man mange muligheter, og at man gjerne kan bygge videre på utdanningen ved å fordype seg i en annen studieretning.

Les mer om «Jenter for Realfag».