KÅKÅnomics og HHUiS i nyhetsbildet

På økonomifestivalen KÅKÅnomics, hvor Handelshøgskolen ved UiS er stor bidragsyter, blir viktige områder innenfor økonomi og samfunn belyst av både forskere, fagøkonomer, journalister og komikere.

HHUiS-forskere i paneldebatt på MS Sandnes under Kåkånomics Debatt om skolen på MS Sandnes med Mari Rege, Sigrun Ertresvåg, Kristin Clemet og Trond Giske.

KÅKÅnomics kaller seg selv Norges og Nordens beste og morsomste økonomifestival og arrangeres for andre gang 17. – 20 oktober.

Handelshøgskolen er representert med Klaus Mohn og Ola Kvaløy i programkomiteen. Begge deltar også aktivt i programmet både som programledere og debattanter. Sistnevnte også med eget band for anledningen, Ola Kvaløy and the rentseekers.

Andre som deltar fra Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger er Mari Rege, Rune Dahl Fitjar, Marte C. W. Solheim, Gorm Kipperberg, Torfinn Harding og Øystein Thøgersen (sistnevne to både NHH og HHUiS).

Festivalen ble innledet med et fagseminar på UiS onsdag 17. oktober. Seminaret var delt i to. Første del omhandlet oljerikdom, klimapolitikk og økonomisk utvikling: Kva kan me læra av forskinga? Andre del tok for seg kva betydning utdanning har for økonomien.

Samme kveld deltok Mari Rege og Sigrun Ertresvåg i en debatt på MS Sandnes sammen med Kristin Clemet og Trond Giske hvor temaet var «Bryr politikerne seg egenlig om skoleforskning?»

Både NRK, Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis, TV Vest, Morgenbladet og Klassekampen dekker festivalen aktivt.

Program for KÅKÅnomics 2018

Tekst: Egil Svela