MENY

Kjersti Vik romandebuterer

En vennegjeng tilbringer høstferien sin på den lille tidevannsøya Mandø. Det handler om grensetesting i Kjersti Viks debutroman "Mandø" som i disse dager lanseres på Aschehoug. Vik er førstekonsulent i administrasjonen ved Det humanistiske fakultet ved UiS.

De fordriver tiden med tant og fjas, små intriger og innbitte maktkamper. I en tilværelse som føles meningsfattig, kan det kjennes viktig nok å teste grensene, utfordre naturkreftene, leke sisten med døden, se hvor langt man kan gå.

Maja finner sitt eget lille prosjekt i den fastboende unggutten Claus. Hittil i livet har fuglene og tidevannet vært det som opptar ham, men med Maja kommer forandringen.

Psykologisk spill
"Mandø" er en gripende roman som med enkle og sikre virkemidler skaper et intenst psykologisk spill mellom unge mennesker, innrammet av stor natur, hav og himmel. En moderne fortelling om uskyldstap.

Kjersti Vik  har hovedfag i litteraturvitenskap. Hun har vært litteraturanmelder i Bergens Tidende og er nå bosatt i Stavanger. "Mandø" er hennes debutroman.