MENY

Klar med nye studentboliger

92 nye studentsenger står klare når studieåret begynner i august. Til jul kommer ytterligere 93 nye sengeplasser for studenter i bolignød.

Med nesten 200 nye soveplasser til sammen øker boligkapasiteten på campus merkbart. De nye hybelhusene er plassert i det nordøstre hjørnet av universitetsområdet, like ved Botanisk hage og inngangen til Sørmarka.

– Dette er et flott byggeprosjekt på en flott tomt. Vi gleder oss til å se studentene flytte inn her, sier teknisk sjef Øyvind Bethuelsen i SiS Bolig.

Terrasse med utsikt
Husene består av både enkelthybler og parleiligheter. Hver boenhet har nettilgang, eget, romslig bad og tekjøkken. Det er fellesvaskeri i kjelleren, sykkelparkering og felles utearealer.

Likevel er det kanskje terrassene i hver blokk som vil skape mest begeistring hos studentene. Like utenfor fellesrommet i øverste etasje, med utsikt mot sør og vest, blir nok dette en populær samlingsplass på solrike ettermiddager.

Rask bygging
Kunnskapsdepartementet gir 250 000 kroner i tilskudd per seng når studentboliger bygges. Den reelle byggekostnaden er over dobbelt så høy, så resten finansieres gjennom lån i Husbanken. Byggingen har gått unna. Begge delprosjektene er blitt oppført i løpet av ett år.

– Vi fikk tilsagn om det andre byggetrinnet nå i januar, og de skal vi ha ferdige til jul. Det er dyktige medarbeidere i SiS Bolig som gjør at vi klarer å bygge så raskt, sier direktør Ellinor Svela i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

Trenger flere
Likevel er det behov for mange flere studentboliger i Stavanger. SiS Bolig har byggeplanene klare, nå trengs bare flere tildelinger fra staten.