MENY

Klare for brassband-maraton

Lørdag 5. november braker det løs i Bjergsted Musikksenter og på Hotell Clarion i Stavanger når 54 brassband fra hele landet møtes til musikalsk kappestrid. UiS-studenter skal filme konkurransen.

Siddis Brass er en musikkonkurranse for Norges beste brassband. Selve arrangementet har nærmere 2000 deltakere og publikum fra hele landet og er det viktigste arrangementet for norske brassband, ved siden av det årlige norgesmesterskapet i Bergen. 

17 studenter som studerer fjernsynsproduksjon ved UiS skal produsere en flerkameraproduksjon av underholdningskonkurransen, som vil bli streamet direkte på nrk.no. Ifølge foreleser og overingeniør Sindre Skjøld har streaming av lignende konkurranser for brassband hatt opptil 50 000 treff.

Opptak fra konkurransen har tidligere år også blitt sendt på BBC. Vinnerne i konkurransen kvalifiserer seg nemlig til deltakelse i den engelske konkurransen "Brass In Concert".

Skal filme mye og lenge
- Den største utfordringen blir det tette programmet og så mange timer med filming i strekk, sier Kaya Roppestad, som skal stå bak ett av de mange kameraene i flerkameraproduksjonen.

Hun går andre året på fjernsynsproduksjonsstudiet ved UiS sammen med Knut Vegard Fosse, som også tror det blir en fin utfordring å filme så lenge og så mye.

Hvert brassband framfører nemlig et underholdningsprogram etter fritt valg innenfor en tidsramme på 20 til 25 minutter.

Godt forberedt
- Det verste som kan skje er jo tekniske feil, men vi har både faglærere med oss på laget og en egen lydmann fra NRK, så det skal nok gå bra, sier Fosse, som forteller at både han og medstudentene er godt forberedt.

Studentene har tidligere vært med på opptak av blant annet Forsker Grand Prix, som ble arrangert under Forskningsdagene tidligere i høst.

- Dette er en fin øvelse for oss. Det er spennende å få prøve seg ute i det virkelige liv og erfare utfordringer som er reelle, sier Fosse.

Bra studentmiljø
- Det blir et annet tidspress enn når vi jobber her, sier Roppestad, som trives godt i de livlige lokalene i kjelleretasjen i Arne Rettedals hus, hvor studentene jobber med TV-produksjon til langt ut i de sene timer.

- Dette er et veldig praktisk fag. Selv om det er hektisk, er det veldig kjekt. Også blir vi ekstra godt kjent med hverandre, når vi jobber så tett sammen, sier Fosse, som er spent på om årets flerkameraproduksjon vil nå 50 000 klikk.

Stavanger Brass Band er arrangør og vertskap for konkurransen.