Klare til innflytting i august

Midt i en park, tett på kulturen og med blikk over byen – studentene som får flytte inn i studentboligene på Bjergsted, kan bare glede seg.

Bjergsted studentboliger januar 2015. STUDENTBOLIGER I BJERGSTED: Arkitektonisk skiller de tre nybyggene i Bjergsted seg noe fra andre bygg med sine avrundede trekantede former.

Bjergsted studentboliger er innflyttingsklare til semesterstart i august 2015. Det er de nye studentene som nå søker studieplass ved Universitetet i Stavanger eller en høgskolene i området, som får gleden av å være de første som flytter inn.

De tre byggene med 172 boliger er plassert på en idyllisk tomt i Bjergsted. Boligene er tett på byen, og ikke minst tett på kulturen, plassert som de er ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger og Stavanger konserthus.

Midt i smørøyet, spør du Øyvind Lorentzen, assisterende direktør i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

– Disse boligene er vi veldig stolte av. De har en litt utypisk arkitektonisk form med avrundede trekanter som gir et mykere inntrykk.

Det er Eder Biesel Arkitekter AS som har utformet studentboligene.

Samarbeid med kommunen
– Dette prosjektet er nok et eksempel på et godt samarbeid med Stavanger kommune. Kommunen stilte denne tomten til disposisjon, og i 2011 ble det utlyst en arkitektkonkurranse, sier Lorentzen.

– Målet var å beholde Bjergstedparkens landskapskvaliteter og skape et godt boligmiljø for studentene. Det har vi klart, sier han.

De tre byggene har 120 leiligheter for enkeltpersoner, samt 43 leiligheter for par og 9 leiligheter som er tilrettelagt for barnefamilier. Byggene er utrustet med heis og fellesrom og innendørs sykkelparkering.

–  Vi har en tøff framdriftsplan. Vi regner med å få boligene ferdigstilt før ferien, slik at de er innflyttingsklare til august da de nye studentene kommer til Stavanger.

Studentboliger i rekordfart
Bygging av nye studentboliger har siden 2009 skutt fart i Stavanger-området. SiS har i denne perioden ferdigstilt studentboliger på Misjonsmarka, flere boligkompleks på campusen til Universitetet i Stavanger, som Campus Ullandhaug og Sørmarka Studentboliger, samt flere familieboliger i tilknytning til campus.

Parallelt med boligene i Bjergsted ferdigstiller de også de første studentboligene i Sandnes med gode bussforbindelser til universitetet. I august 2015 vil altså 226 nye boliger stå klare til semesterstart: 54 i Sandnes og 172 på Bjergsted i Stavanger.

– Vi har de siste årene har hatt et stort press på leiemarkedet i Stavanger, men per august 2015 vil vi trolig ha en dekningsgrad på over 16 prosent. Da nærmer vi oss nivået i Trondheim og Bergen. Målet er at vi skal klare å tilby boliger til 20 prosent av studentene i regionen, sier Lorentzen.

SiS Bolig har byggeplanene klare, men det trengs flere tildelinger fra staten da studentboliger finansieres ved tilskudd fra Kunnskapsdepartementet. SiS får ikke nok tilskudd fra departementet til å nå 20 prosents dekningsgrad, derfor er bidrag fra giverne i «Rom for studenter» helt nødvendige for at SiS kan nå dette målet.

Les også:
Bjergstedstudenter skal bo i Paviljong
Frir til næringslivet for å dempe boligkrisen
10 millionar til studentbustader fra Universitetsfondet
Boksåpning på campus