Klart for nye studenthybler

De 161 studentboligene i Stavanger som stod i fare for å måtte legges på is kan nå bli realisert. Direktør Ellinor Svela i Studentsamskipnaden jubler.

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) reagerte tidligere i høst med skuffelse over forslaget i statsbudsjettet om ny finansieringsmodell for bygging av studentboliger. Forslaget om å øke kostnadsrammen fra 500 000 kroner til 600 000 kroner skulle ikke ha noen tilbakevirkende kraft for de prosjektene som allerede hadde blitt bevilget.

Med tilsagn på bygging av 161 hybelenheter havnet SiS dermed i en meningsløs skvis, ifølge daglig leder i SiS bolig Øyvind Lorentzen.

Nå viser det seg imidlertid at regjeringen åpner opp for at prosjekter som allerede har fått tilsagn også kan søke ordningen.

- Dette er gode nyheter. Vi får nå muligheten til å bygge de 161 boligene som først planlagt, sier Ellinor Svela, som håper de kommer i gang med byggingen av om lag 40 studentboliger på Misjonsmarken neste høst.

Les mer om SiS og forslaget i statsbudsjett!