Klart for Researchers’ Night!

Fredag kl 19.30 braker det løs med den største internasjonale forskningsfestivalen Europa har sett – Researcher`s Night – på Hall Toll.

Denne kvelden står det forskere på scener i hele Europa til samme tid. Stavanger er, sammen med 13 andre byer i Norge, en del av den store festen, og arrangementet går av stabelen på Hall Toll. Bli med på en spennende kveld, hvor det vil presenteres fire store prosjekter fra vår region. Svein Tang Wa holder minikonsert.
Under Researchers’ Night får folk i ca. 25 europeiske land anledningen til å møte forskere på vitenskapskafeer, stands, messer, rundebordskonferanser, åpne laboratorier og en masse andre arrangementer av omtrent samme type som vi er blitt vant til under Forskningsdagene.
Researchers’ Night er en europeisk satsing som skal gi informasjon om og øke interessen for rekruttering til forskeryrket, og målgruppen er fremfor alt barn, skoleelever og studenter som ennå ikke har valgt yrkeskarriere.

Program:
Åpning
Sven Olav Yndestad, IVAR IKS: Olje og vann- går det an?
Lars Anders Myhre: Energi og miljø - en lokal og global utfordring
Svein Tang Wa - minikonsert
Eldar Søreide, seksjonsoverlege Stavanger Universitetssjukehus: Liv og død i Stavanger
Torleiv Bilstad, Universitetet i Stavanger: Termostat