Konferanse om energi og bærekraft

Kan ny teknologi redde verden? Hvilke utfordringer står næringsliv, forskere og myndigheter overfor i forhold til økt energibehov og de miljøproblemene det medfører ? 17. – 20. juni arrangeres konferansen ICTPI på Universitetet i Stavanger.

Lokal arrangør er Stavanger næringsutvikling sammen med Universitetet i Stavanger, Norges forskningsråd, IRIS og OLF.

På konferansen diskuteres innovasjon og teknologiutvikling med hensyn til bærekraftig utvikling. Økt energibehov er en av de store globale utfordringene vi står overfor de kommende årene. Energibehovet kommer hovedsaklig fra store land med sterkt økonomisk vekst som India, Kina og Russland. Industrien i Norge står i en særposisjon med naturressurser og energiteknologi, men må omstille seg i forhold til økte miljøkrav og klimatrusler.

For næringslivet er dette både en utfordring, men ikke minst en mulighet.

Foredragsholdere:
Jan Egeland,  spesialutsending for FN.
Neil Hirst,  direktør for Energy Technology Office ved IEA.
Justin Adams, direktør for framtidig teknologi i BP.
Arne Mogren presenterer Vattenfalls klimarapport.
Luc Werring om forsyningssikkerhet og EUs energipolitikk.

Myndigheter (EU og USA) og offentlige organisasjoner (IEA) vil være representert i tillegg til akademia; Teri Research Institute, New Delhi,Tsinghua University in Beijing, University of Texas, MIT, Stanford, Cambridge og en rekke andre sterke institusjoner.
Det er hele 75 presentasjoner i programmet - se www.ictpi.no

I forbindelse med konferansen er der også post-conference workshops på områdene Fornybar energi, Gaming, Simulering og Robotics, Kreative industrier og film, kommersialisering på det internasjonale markedet for nye og små og mellomstore bedrifter.

Hvor: Universitetet i Stavanger
Dato: 17. – 20. juni - Konferanse
           21. juni - Workshops
Pris: 3200 kroner for tre dager inkludert lunsj og fjordcruise/middag på Helleren ved registrering innen 1. juni.
        4200 kroner ved registrering etter 1. juni.

Mer informasjon:
Registrer deg på konferansen her
Les mer om ICTPI (word-dok, 1,1 mb)
Program for konferansen (word-dok, 320 kb)
Konferansens nettsider