Viktig korona-info ved UiS

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester og følger de samme smittevernsrådene som ellers i samfunnet. UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Oppdatert 10. august klokken 12.02.

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester. Åpningstider i alle bygg er kl. 07.45-20.00. Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. Det betyr at ansatte skal jobbe på campus, med unntak av ansatte i risikogrupper (les Folkehelseinstituttets råd og informasjon til risikogrupper). Det vil være mulig å jobbe hjemmefra også for andre ansatte enn de i risikogrupper, dersom arbeidets art tillater det. Hjemmekontor må avtales med nærmeste leder.

UiS skal følge de samme smittvernsrådene som ellers i arbeidslivet, ha egne smittevernregler på campus og ha vurdert transportmulighetene. Vi anbefaler at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes.

Her finner du åpningstider til kafeene på campus.

Biblioteket på Ullandhaug er åpent for studenter og ansatte ved UiS 10. august - 14. august: mandag - fredag kl. 09.00 - 16.00. Fra 15. august: mandag - fredag:  kl. 08.00 - 18.00, lørdag: klokken 09.00 - 15.00 og søndag stengt. Se åpningstider for alle bibliotekene her.

Leseplass på biblioteket må bestilles på forhånd, opptil en uke fram i tid.

Kurs og veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Les mer om hvordan du bruker biblioteket.

Bokhandelen er åpen hver ukedag mellom 9 og 15.

Høstsemesteret

Høstsemesteret blir et såkalt «hybridsemester», som er en blanding av digital og fysisk undervisning.

Førsteårsstudenter skal prioriteres for bruk av fysisk undervisning.

Alle studenter må holde seg oppdatert i Canvas om eventuelle endringer i undervisningsopplegget.

Internasjonale studenter

UiS tar i all hovedsak opp internasjonale gradsstudenter høsten 2020. Studentene får et digitalt undervisningstilbud fram til de har mulighet til å komme til Norge.

Meld fra dersom du er smittet:

• Vi ber alle studenter som er bekreftet smittet eller er i karantene om å melde fra til UiS på beredskap@uis.no.

• Ansatte som er bekreftet smittet eller er i karantene skal melde fra til sin leder om dette.

Spørsmål og svar:

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider:

Se også samleside for studenter om korona-situasjonen på student.uis.no.

Samleside for ansatte om korona-situasjonen, med spørsmål og svar-artikkel for ansatte, ligger på UiS intranett (Feide-pålogging)

Sikresiden.no