Kunst til Universitetet i Stavanger

Kunst i offentlige rom (KORO) har hatt ansvaret for å tilføre kunst for 2,6 millioner kroner til Universitetet i Stavanger.

Arbeidet som startet i slutten av 2003 er blitt montert i etapper i og utenfor Arne Rettedals Hus samt i Hulda Garborgs Hus. Sist ut er et videoprogram som nå presenteres i en fredelig del av vrimlearealet i Arne Rettedals hus.

Susanne Christensen har i Skriften på veggen videreutviklet et tekstbasert veggarbeid fra 2004 i Hulda Garborgs Hus. Ordene er laget i sand og er festet på veggen.

Laila Kongevold har i verket Jeg ser konsentrert seg om det litteræres visualitet med utgangspunkt i Sigbjørn Obstfelder. Verket er plassert i en akse på campus hvor hun anvender blindeskrift som del av verkets innhold og form.

I Arne Rettedals hus har Terry Nilssen-Love laget verket Nettverk som omfatter en stor og en mindre vegg, hvor 300 fargede kuler er montert på en betongoverflate med synlige spor av forskalingsplater. Denne palletten vil mange assosiere med kartnåler eller knappenålshoder.

Toril Nøst er representert med fire store sort/hvitt fotografier fra fotoserien Vermeer-konnotasjoner.

I tillegg er det gjort mindre innkjøp samt at det er satt sammen et videoprogram. For fullstendig redegjørelse for kunstnere og verk samt bilder, se universitets egen kunstwebside:

Kunstneriske konsulenter for prosjektet har vært Hilde Skjeggestad og Bjørn Melbye Gulliksen.