Kunstgave til UiS

Universitetet i Stavanger fikk i dag overrakt et bilde laget av kunstner og førsteamanuensis Kristoff Nasilowski. Bak gaven står kunstsamler Stein M. Jåtten.

Bildet er fra pastellserien Panic room, som tidligere i høst ble stilt ut i Jåttens galleri, Galleri Bliss i Stavanger. Jåtten holdt av bildet da han forsto at utstillingen ville bli utsolgt.

- Dette bildet kunne ikke henge hvor helst. Universitetet viser modighet ved å ta imot gaven, sier gallerist og organisasjonspsykolog Jåtten, og begrunner dette med at pastellen utfordrer betrakteren.

Han roser Nasilowski som en av våre store pastellkunstnere.

Førsteamanuensis Kristoff Nasilowski underviser til daglig ved Institutt for allmennlærerutdanning og spesialpedagogikk ved UiS. Men han er også en aktiv og respektert billedkunstner og skulptør med en lang og allsidig karriere bak seg. Han vant også konkurransen om å utforme minnemynter til OL på Lillehammer og minnemynter i forbindelse med det danske frigjøringsjubileet.

Han sto også bak UiS’ gave som ble gitt ved åpningen av Universitetet i Agder. Nasilowski er blant annet kjøpt inn av Rogaland kunstmuseum og Haugesund Billedgalleri.

Den lange veien mot viten er det tematiske utgangspunktet for Panic Room-serien.

Nasilowski jobber nå frem mot ustilling på Galleri Neo i Stavanger, der han vil stille ut skulpturer.

Rektor Aslaug Mikkelsen takket for gaven på vegne av universitetet.

- Jeg er spesielt glad for at kunstverket er laget av en av våre egne, sier Mikkelsen.

Bildet henger i tredje etasje i Arne Rettedals hus.