MENY

Lager kongress for toppstudenter

Denne uken kommer 170 av Europas mest engasjerte maskinstudenter til UiS for å treffe likesinnede. Linjeforeningen AKSEL arrangerer internasjonal kongress.

Foto av studenter foran en fargerik vegg. AKSEL inviterer til internasjonal studentkonferanse på UiS. Studentforeningen AKSEL inviterer til internasjonal studentkonferanse på UiS. Fra venstre Simen Norheim Pedersen, Sigurd Karolius Holand, Anja Husøy Hersel, Edvin Rygh, Magnus Sandvik

Studentene kommer fra åtte land og skal møtes for å diskutere fag, utveksle erfaringer og treffes sosialt.

UiS-studentene gleder seg stort til å være vertskap.

– Vi er bare en liten gruppe på seks personer som har planlagt alt siden januar, og vi gleder oss stort til å få besøk av studenter fra åtte ulike land! Vi kommer disse dagene til å være synlig på campus, og vi håper studentene våre tar godt i mot de tilreisende studentene, sier Anja Husøy Hersel.

Hun er styreleder i AKSEL, linjeforeningen for maskiningeniørstudenter ved UiS.

Prestisje
Arrangementet heter «European Mechanical Engineering Student Council Congress» (EMESCC). Målgruppen er maskiningeniørstudenter fra universiteter i hele Europa. Kongressen har både faglig og sosialt innhold, og hovedformålet er å skape en internasjonal plattform for maskiningeniørstudenter i Europa.

Tidligere har denne kongressen kun blitt arrangert for tysktalende land, men de tre siste årene har flere europeiske land blitt invitert med.

I år har AKSEL påtatt seg ansvaret for det prestisjefulle arrangementet, som starter onsdag og varer til søndag 26. oktober.

Ideutveksling
I løpet av disse dagene skal studentene blant annet ha ulike workshops der de skal diskutere forskjellige relevante temaer og utveksle erfaringer og idéer.

– Studentene som ankommer Stavanger ønsker selvsagt også å bli kjent med området og landet vårt. Vi ønsker derfor å ta med oss de besøkende studentene til lokalt næringsliv og kulturinnslag fra regionen, sier Hersel.

Flere utflukter
På kveldstid vil studentene holde seg på Folken og i sentrum.

I løpet av oppholdet skal de også på bedriftsbesøk/utflukter til Sub Sea Services, Lervig Aktiebryggeri, Rosenberg, Aarbakke AS, GE teknologisenter, Norsk oljemuseum og Vitenfabrikken. 

Viser fram regionen
– Ved å avholde kongressen her, håper vi å bidra til å gi Stavanger internasjonal anerkjennelse som studentby. Samtidig skal vi vise frem vår innovative og spennende region gjennom utflukter og bedriftspresentasjoner. Vi gleder oss til å vise det beste Stavanger har å by på, sier Anja Husøy Hersel.

Besøk Aksel på deres Facebook-side

Les mer om maskiningeniørstudiet på UiS

Logo EMESCC