Lærer for en dag

Åtte elever fra videregående skoler i Sandnes og Stavanger fikk prøvd seg som lærere for en dag, med lærerstudenter fra UiS som veiledere.

Lærerstudenter fra UiS er nå i praksis, blant annet på Storhaug skole i Stavanger.
Denne uka fikk studentene en ekstra utfordring, de skulle være veiledere for en gjeng med elever fra videregående skole, som kan tenke seg å bli lærere.

Undervisningsopplegget var det Ungt enterpenørskap Rogaland som stod for, og de 17år gamle "lærerne" fikk opp engasjementet blant grunnskoleelevene og så ut til å trives i rollen.

Også UiS-studentene synes opplegget var interessant.

- Det er ikke så lenge siden jeg var i deres posisjon selv, så det var kanskje lettere for meg å sette seg inn i hva de  trengte å kunne noe om, og hvilke tips jeg kunne gi, sier UiS-student Elisabeth Øksendal Enderud, som går i andre klasse på lærerutdanningen ved UiS..

Hun synes også det var lærerrikt for egen del.
- Jeg kunne se på elevene som underviste og kjenne igjen feil jeg selv fortsatt gjør, eller ting jeg gjør riktig, sier Enderud.

Du kan lese mer om dette i  RA.