Læringsmiljøkonferansen 2020 blir digital – og gratis!

Konferansen som avholdes 3. – 4. november i år blir omgjort til en digital sending som streames rett til deg, enten du sitter på kontoret, et møterom eller i sofaen (på hjemmekontor, selvfølgelig). I tillegg blir den gratis.

To gutter ser på en iPad. Foto: iStock. Nå kan du følge med på Læringsmiljøkonferansen fra der det måtte passe deg. Foto: iStock.

– Med det nye formatet på Læringsmiljøkonferansen 2020 håper vi flere får mulighet til å delta og få faglig inspirasjon og påfyll, sier senterleder Dag Jostein Nordaker. Han forteller at det var en stor avgjørelse å gå fra fysisk til digital konferanse. Samtidig mener han at det åpner for helt andre muligheter.

– Dette åpner for at flere i kollegiet som ellers ikke ville fått mulighet til å delta på konferansen, kan se foredrag sammen og gjøre diskusjoner internt. Får vi noen gode ideer ut fra dette? Kan dette passe inn i vår barnehage? Hvilke erfaringer har de gjort seg på andre skoler som vi kan dra nytte av hos oss?

Han håper mange vil melde seg på den digitale konferansen og bruke tema som tas opp til diskusjon i hverdagen, enten det er i barnehage, på skole, PPT, kommunehus eller i fylket.

– Tema for årets konferanse, «Fellesskap, forskning og fornyelse – kvalitetsutvikling i barnehage, skole og SFO», er kanskje enda mer aktuelt nå som vi står i den situasjonen vi gjør, sier han.

Endringer i programmet

– Vi beholder kjernen i konferanseprogrammet, men gjør dagene litt kortere og legger inn flere pauser, slik at det skal bli greit å følge med på en skjerm i stedet for å sitte i salen, forteller prosjektleder Torunn Helene Fredriksen.

Samtidig vil parallellsesjoner utgå, slik at det blir én foredragsrekke hver dag.

– Det betyr også at deltakerne slipper å velge bort deler av programmet i år, sier hun.

Les det foreløpige programmet.

Håper på fysisk konferanse neste gang

– Vi håper selvsagt å kunne tilby en fysisk konferanse neste gang, altså i 2022. Det er klart det blir en helt annen stemning, flere diskusjoner og nye bekjentskaper når vi kan møtes i samme rom. Dessverre er situasjonen rundt covid-19 usikker og vi vet ikke hva som skjer frem mot november, sier Fredriksen videre og forteller at det er grunnen til at det nå er gjort en helomvending slik at konferansen planlegges som digital.

– Så henter vi litt inspirasjon fra Pippi Langstrømpe når vi nå bretter opp ermene: «Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare!».

Informasjon om påmelding

I forkant av konferansen vil deltakere måtte melde seg på for å få tilgang til konferansen. Informasjon om dette vil legges ut på nettsiden og på arrangementet på Facebook. Følg med!

Les mer på arrangementets nettsider.

Følg arrangementet på Facebook.

Tekst: Ina Midttveit