Læringsmiljøprisen til "BlåTrå"

Lærerstaben bak konsertserien "Blå Trå" ved Institutt for musikk og dans ble i dag tildelt årets Læringsmiljøpris ved Universitetet i Stavanger. - En utrolig oppmuntring for jazzmiljøet i Bjergsted, sa førsteamanuensis Tor Yttredal.

- Dette er en stor oppmuntring for en kunstart som trenger all oppmerksomhet den kan få, sa Yttredal ved prisutdelingen.
"Blå Trå" startet opp i vår, og har hatt fem konserter og workshops til nå. Samarbeidet med Stavanger Jazzforum omfatter også de videregående skolene i distriktet med jazz som tilbud.
Prisen er et diplom og 30.000 kroner.

"Blå Trå" er et samarbeid med Stavanger Jazzforum som hver måned inviterer kjente jazzmusikere til workshops og konserter med studentene ved Bachelor faglærerutdanning, jazz. "Blå Trå" er et unikt tilbud innenfor jazzutdanningen i Norge, og gir studentene en enestående sjanse til å tilegne seg kunnskap, få erfaring og møte utfordringer. Lærerstaben tilknyttet "Blå Trå" gjør med dette en spesiell innsats for å skape et godt læringsmiljø for sine studenter, heter det i begrunnelsen.
Læringsmiljøutvalget var enstemmig i sin avgjørelse.