MENY

Læringsmiljøprisen til faggruppen i idrett

Medlemmene av faggruppen i idrett/kroppsøving ved UiS har stort engasjement for å lære studentene om friluftsliv og gi dem turopplevelser som en del av undervisningen. Gruppen er tildelt årets læringsmiljøpris.

Åge Vigane, Geirulf Tronerud og Bjørnar Kjellstadli – Vi er flere i faggruppen, men resten er ute i villmarka og forbereder seg på å få nye priser, spøkte Geirulf Tronerud (i midten). Her sammen med Bjørnar Kjellstadli (t.h.) og Åge Vigane. Foto: Asbjørn Jensen.

– Friluftsliv er en viktig del av kulturen vår. Vi er opptatt av å lære videre det å bruke naturen skånsomt. Studentene skal lære å ta med andre ut på tur, for eksempel i vinterfjellet. Vi legger også vekt på å lære studentene å ta hensyn til andre og hjelpe hverandre, sier Geirulf Tronerud, universitetslektor ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk ved UiS.

Sammen med førsteamanuensis Sindre Mikal Dyrstad, universitetslektor Bjørnar Kjellstadli og universitetslektor Åge Vigane mottok han prisen på vegne av hele faggruppen i idrett/kroppsøving ved UiS på årsfesten og 10-årsjubileet til universitetet.

 Prisen ble delt ut av rektor Marit Boyesen. Den består av 30 000 kroner og et diplom.

Fra kanoturer til skiturer i høyfjellet
Kanoturer, klatring, skiturer, snøhuleturer, padling, fjellturer, roing og seilturer. Det er noe av det studenter på bachelor i idrett/kroppsøving, årsstudium i idrett/kroppsøving og ved UiS får være med på.

Faglærerne som underviser er selv genuint interesserte i natur og friluftsliv og legger ned langt mer arbeid i planlegging og gjennomføring av ulike turer enn det de tildelte ressursene tilsier, heter det i begrunnelsen for prisen.

Dette nyter studentene og UiS godt av da kvaliteten, gjennomføringen og læringsutbyttet ligger på et svært høyt nivå, står det videre.

Legger læringsforholdene til rette
Læringsmiljøprisen har som formål å gi anerkjennelse til miljøer eller enkeltpersoner ved Universitetet i Stavanger som har lykkes i å legge forholdene spesielt godt til rette for studentenes læring gjennom bevisst faglig, pedagogisk og sosial innsats eller ved annen spesiell innsats for tilrettelegging av læringsmiljøet ved institusjonen. Prisen deles ut årlig.