Lesesenteret bak lesestudio på NRK

Foreldre er viktige rollemodeller for førskolebarns lese- og skriveutvikling. Mange er usikre og skremt av at de forventes å engasjere seg i dette midt i en travel hverdag. Dette var bakgrunnen for at Lesesenteret lanserte 3 inspirasjonsfilmer om språkutvikling høsten 2007. Lørdag 29. mars ble den første av filmene presentert i NRK1.

Lese- og skriveopplæringen skjer i skolen. Men før den tid kan foreldre og barnehage gjøre mye for å støtte barnas lese- og skriveutvikling. Førskolebarn er opptatt av lesing og skriving, og denne nysgjerrigheten kan foreldrene dra nytte av og bidra til barnas lese- og skriveutvikling.

- Hensikten med filmene er å gi dem ideer til hvordan hverdagslige situasjoner kan utnyttes til lesing, skriving og lek med språket, sa universiktetslektor ved Lesesenteret Trude Hoel da filmene ble lansert i august.

Gjennom 2 programmer presenteres programleder Kjell Inge Torgersen filmene. Hoel og Sonja Iversen, som er styrer i Stokka barnehage, gir faglige kommentarer og små skråblikk.

I det første programmet møtte vi vi Alma på tre år og faren hennes som leser mye i hverdagen uten at de tenker over det. Målet er ikke å lære Alma å lese, men å ha det hyggelig sammen.

Det andre programmet tar for seg de 2 siste filmene der vi møter Alma midt i bursdagsforberedelsene og broren Truls som er opptatt av magnetbokstavene på kjøleskapet.

Programmet  sendes på NRK1 lørdag 4. april kl. 13.35.

Se filmene her.