Liv på campus

De kommende to ukene skjer det en rekke ting på campus i regi av Fadder08. Rundt 200 faddere var i sving på åpningsdagen for UiS for å ønske våre nye studenter velkommen – samt en SiS-kokk.

Mange faddere og nye studenter fant veien til SiS-kokk Alexander Solvang da han delte ut gratis grillpølser på åpningsdagen. 50 kilo pølser gikk med på en og en halv time.

– Det har vært lang kø fra jeg kom til nå, sa kokken som rask gikk tom for pølser.

Etter åpningsseremonien i Tjodhallen tirsdag var det ikke bare pølsekø. De mange orienteringsmøtene for de nye studentene skapte trengsel i korridorer og auditorier.

3 500 nye studenter har takket ja til studieplass ved UiS. Mange av disse skal de kommende dagene registrere seg, gjøre seg kjent med studiet, medstudenter og studenterlivet. Gjennom fadderarrangementene er det lettere for de nye studentene å orientere seg om de mange tilbudene og aktivitetene som finnes.

Mingling med nye venner
Anette T. Thorland og Camilla Sandven, begge fra Haugesund, besøkte Ullandhaug for første gang åpningsdagen. De skal begynne på barnevernspedagogikk og hadde vært på orienteringsmøte.

– Det var en faglig orientering med saklig og nyttig info, men uten noen pauser, sier førsteårsstudentene om sitt første møte med universitetet.

Thorland og Sandven synes først og fremst det er kjekt å møte sine medstudenter. De stod utenfor Lille Folken med sine faddere. Begge er de klare for å delta på så mye som mulig av aktiviteter.

– Jeg skal få med meg det meste fra i morgen. Kanskje med unntak av Prekestol-turen klokken ti søndag, sier Camilla Sandven, som nå går inn i en aktiv uke.

Fadderlandsbyen
Fadderne er godt synlige på campus med sin hvite og lilla bekledning. Fadderlandsbyen ligger rett ved siden av Lille Folken og åpnet med live musikk og mye liv tirsdag ettermiddag. I Fadderlandsbyen kan studentene se hva studentorganisasjonene har å by på.

Åpningstidene for Fadderlandsbyen er: onsdag 20. august og fredag 22. august: 15.00-17.00

De kommende dagene er fulle av aktiviteter, med blant annet fadderlekene, pokerturnering, speed dating, byvandring, bar-til-bar runde, stranddag og kvadratturen.

Les mer om Fadder08.