MENY

Lydopptak fra bokcafé med Ove Tobias Gudmestad

Professor Ove Tobias Gudmestad presenterte sin nye bok "Petroleum Resources; with Emphasis on Offshore Fields" i bokcafeen 6. mars. Her kan du høre presentasjonen i sin helhet.

Bokpresentasjonen var den andre i en serie i bokcafeen i Kjølv Egelands hus i vår.

Hør lydklippet på iTunes her.

Ove Tobias Gudmestad underviser i Offshoreteknologi ved Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi. Han har tidligere jobbet i Statoil.

Oljeutvinning
Boka han presenterte, som har fått tittelen "Petroleum Resources; with Emphasis on Offshore Fields" tar for seg utfordringene i forbindelse med å gjøre hydrokarboner en utvinner ute på oljefeltene om til produkter som kan brukes og være nyttige for samfunnet.

Den handler om ”upstream”-delen av petroleumsindustrien, det vil si den delen som har som oppgave å finne fram til ressursene en kan utvinne, og gjøre dem til verdifulle produkter etter utvinning. Målet med boka er å øke kunnskapene og forståelsen for de viktigste prosessene i dette arbeidet.

Vidt omfang
- Jeg ble spurt om jeg ville skrive en bok med et veldig vidt omfang, sa Gudmestad under presentasjonen.

Boka tar også for seg de økonomiske aspektene, etiske diskusjonene og sikkerhetsmessige utfordringene ved oljeutvinning.

Boka er utgitt på forlaget WIT Press. Den har også blitt gitt ut på russisk, og har mottatt gode anmeldelser i viktige fagtidsskrifter. Den er skrevet sammen med professor Anatoly Zolotukhin og Dr. Erik T. Jarlsby. Boka er tilgjengelig hos SiS Bok.

Youtube
Her er presentasjonen til Ove Tobias Gudmestad i bokcafeen 6. mars.