MENY

Lykke til, masterstudenter!

I år har 405 masterstudenter fra 46 ulike nasjoner blitt uteksaminert ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Mandag 18. juni var det i den anledning duket for fest i Tjodhallen.

Petroleumsstudentene Signe Kristoffersen og Diego Felipe Acevedo Parra vant Tekna student award. Petroleumsstudentene Signe Kristoffersen og Diego Felipe Acevedo Parra vant Tekna student award.

Først av alt: prisene! Det ble delt ut flere priser under masterseremonien. Petroleumsstudentene Signe Kristoffersen og Diego Felipe Acevedo Parra mottok Tekna student award. Prisen deles ut til studenter som fullfører studiet det aktuelle året, som er gode faglig, men også utmerker seg som aktive studenter ellers. Vinnerne i år ble beskrevet som noen som gjør en forskjell. De fikk med seg et diplom og en sjekk på 15 000 kroner. 

Professor Kjell Kåre Fjelde fikk prisen for beste foreleser ved fakultetet.

– Prisen går til en foreleser som er kjent for sitt engasjement for studentene. Han er alltid godt forberedt og har en god humoristisk sans, sa prisutdeler, dekan Øystein Lund Bø. 

HydraWell Interventions vant Tekna educational award. 

Dagens konferansier var professor Torleiv Bilstad. 

Mange nasjonaliteter

Men det viktigste var kanskje feiringen av fem års hardt arbeid, som har ledet fram til en mastergrad. Totalt ble 405 masterstudenter uteksaminert ved fakultetet i år. De representerte 46 ulike nasjoner, og én tredjedel kom fra et annet land enn Norge. De største gruppene som var representert var Pakistan, Iran og Colombia. 

– Når dere har levert oppgaven føler dere kanskje lettelse over at dere er ferdige med noen veldig vanskelige eksamener, noen kanskje helt uforståelige forelesninger og kanskje noen fag som er langt utenfor interessefeltene deres, sa dekan Øystein Lund Bø til studentene. 

– Men jeg håper minnene deres fra Universitetet i Stavanger består av gode ting, slik som entusiastiske og kunnskapsrike forelesere, relevante fag, spennende laboratoriearbeid, viktig kunnskap og gode venner, fortsatte han. 

Hovedtaler

Årets hovedtaler var Ole-Erik Vestøl Endrerud, konsernsjef i Shoreline.

– Mitt råd til dere er våg å si ja, omfavn det ukjente, sa han til studentene i salen. Shoreline ble startet som en del av et doktorgradsprosjekt ved UiS. 

Det tar tid å lese opp 405 navn fra scenen, så etter en lang seremoni kunne uteksaminerte studenter, familie, venner og forelesere kose seg med kaffe og kaker utenfor Tjodhallen. 

 

Tekst og foto: Mari Løvås