Lyse sponser 40 nye studentboliger

Lyse sponser Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) med 10 millioner. Sponsoratet vil gi 40 nye studentboliger i Stavanger.

Fra venstre: Ellinor Svela (SiS-direktør), Caroline Midtlien (leder av Velferdstinget), Grethe Høiland (konserndirektør marked i Lyse), Marit Boyesen (UiS-rektor) og Amund Thomassen (StOr-leder). Fra venstre: Ellinor Svela (SiS-direktør), Caroline Midtlien (leder av Velferdstinget), Grethe Høiland (konserndirektør marked i Lyse), Marit Boyesen (UiS-rektor) og Amund Thomassen (StOr-leder).

Universitetet i Stavanger (UiS) er 10 år denne høsten, og har nå over 10.000 studenter.

– Den største utfordringen er å finne husrom til nye studenter. Med dette bidraget bekrefter Lyse sin posisjon som universitetsbygger. Bidraget fra Lyse er viktig for å fortsette utviklingen av universitetsbyen Stavanger, sier Marit Boyesen, rektor ved UiS.

Lyse har i dag 1000 ansatte, og er et av de store selskapene med hovedkontor i regionen.

– Det er viktig for Lyse at universitetet lykkes. Vår virksomhet spenner fra fornybar energi til smarthusteknologi. Skal vi fortsette framgangen er vi avhengig av å rekruttere folk med høy kompetanse, sier Grethe Høiland, konserndirektør marked i Lyse.

Prosjekt “Rom for studenter”
– Lyse sin sponsing av 40 studentboliger er en romslig og flott gave til studentene. Med de 10 millionene har vi nå til sammen nok til å finansiere 93 av de 200 studentboligene som er målet for prosjekt «Rom for studenter», sier Ellinor Svela, adm. direktør i SiS. Hun håper flere lokale virksomheter vil være med på dugnaden.

«Rom for studenter» er et prosjekt hvor SiS samarbeider med sentrale aktører i næringslivet for å sikre finansieringen av flere studentboliger på Campus Ullandhaug. Universitet i Stavanger har tiårsjubileum 29. oktober 2014. Studentboligene vil være regionens jubileumsgave til UiS og studentene.

Tilskudd ikke nok
Studentboligbygging finansieres ved tilskudd fra Kunnskapsdepartementet, men dette er ikke nok til å sikre målet om 20 prosents dekningsgrad. «Rom for studenter» tar derfor sikte på at giverne skal erstatte summen fra Kunnskapsdepartementet. Øvrige kostnader finansieres ved lån i Husbanken.

Bidrar giveren med 250.000 kroner, er det nok til å bygge én studentbolig. For én million får vi fire boliger. En komité, med Leif Johan Sevland som leder, bistår SiS arbeidet med å samle inn midler til flest mulig studentboliger.

Framtidens studentboliger
De siste årene har Lyse, som en av hovedsamarbeidspartnerne til Mybox, testet ut fremtidens smarthus- og kommunikasjonstjenester ved noen studentboliger på Campus Ullandhaug.

– Vi ønsker å bygge på erfaringene fra forskingsprosjektet. Målet vårt er å tilrettelegge for fiber og smarthusløsninger i de nye studentboligene vi er med på å sponse, sier Grethe Høiland.

Lyse var en viktig bidragsyter da UiS ble etablert. Selskapet har også flere ulike forskings- og samarbeidsprosjekter med universitetet, som for eksempel IS-home (sensordata) og Safer@home ().

Les mer om samarbeidsprosjektene på demolyse.no

Bilde av de fornøyde UiS-studentene Caroline Midtlien (leder av Velferdstinget) og Amund Thomassen (StOr-leder).

UiS-studentene Caroline Midtlien (leder av Velferdstinget) og Amund Thomassen (StOr-leder) var superfornøyde i dag!