MENY

Magisk museumsnatt

Med 2300 gjester innom i løpet av fire kveldstimer fredag, ble årets Museumsnatt en definitiv publikumssuksess på Arkeologisk museum.

 • vikingkamp i hagen til Arkeologisk museum
  Vikingkamp med Rygene Hærkamp er et av de mest populære innslagene under Museumsnatt.
 • vikingkamp i hagen til Arkeologisk museum
  Vikinger i full kamp i hagen til Arkeologisk museum.
 • Fortellerstund på Arkeologisk museum
  Thomas Kinck Wold hadde en spennende fortellerstund for store og små under årets Museumsnatt.
 • Trengsel på Arkeologisk museum
  Det var fullt hus hele kvelden, med 2300 mennesker innom Arkeologisk museum i løpet av fire magiske kveldstimer
 • Jente som lager godteri på Arkeologisk museum
  Å lage snop med inspirasjon i frøenes verden er et populært innslag under Museumsnatt.

Museumsnatt ble arrangert for tredje året på rad, og i år nådde publikumstallet helt nye høyder. Hele 2300 personer tok turen innom oss på Arkeologisk museum, i fjor var det drøye 630 personer innom.
Og de som kom fredag kveld fikk med seg sjonglering, vikingkamp, snopelaging, rebus på biblioteket, steking av hellebrød og spinning av tråd. Det ble lagd halmfløyter, støpt kopier av vikingtidsgjenstander, det var fortellerstund og foredrag. Hele museet var fylt med aktivitet og blide gjester, og i kafeen gikk pizza og kanelboller unna i høyt tempo. 
- Jeg må bare bøye meg i støvet. Så mange gjester og så god innsats av de ansatte. Dette var en kjempesuksess, konstanterer en veldig fornøyd museumsdirektør Ole Madsen. 
- Jeg håper dette betyr av vi har vekket nysgjerrigheten blant folk i Stavangerområdet, og at vi fikk vist fram noe av det spennende vi dirver med her på museet, sier han. 

Museumsnatt er et samarbeid mellom Museum Stavanger og Arkeologisk museum, og også på Stavanger museum var det fullt kjør hele kvelden. Der talte de 2000 besøkende. 

- Det har vært et flott samarbeid med Must, og vi er glade for at våre museer får til dette årlige arrangementet, sier Madsen. Og ønsker selvfølgelig alle gjestene velkommen tilbake til Museumsnatt neste år.