MENY

Magisk start på helgen

Fredag 17. oktober inviterer MUST og Arkeologisk museum til Museumsnatt 2014. Vi følger opp suksessen fra i fjor, og åpner dører som vanligvis er stengte, henter fram gjenstander fra magasinenes dyp og forteller gode historier. Dette er kvelden for nye og uventede museumsopplevelser – og dette er helt gratis.

Plakat for Museumsnatt på Arkeologisk museum og MUST 17. oktober fra kl 19 til kl. 23. Museumsnatt på Arkeologisk museum og MUST 17. oktober fra kl 19 til kl. 23.

På Arkeologisk museum kan du se og lære mer om 6000 år gamle menneskebein, funnet i Sømmevågen på Sola i sommer. Og vår steinkonservator kan fortelle deg hva som skjer med restaureringsarbeidet på Domkirken, som har pågått siden i vinter.
Museumshagen har vikingtema denne kvelden, med vikingtelt og muligeht til å steke ditt eget hellebrød. Og i år som i fjor blir det sverdkampoppvisning med Rygene Blankvåpenforening. Dette er populært, så kom tidlig. Etterpå får store og små møte Rygene og prøve seg på vikingenes kampteknikk. I utstillingen kan du møte en vikingkvinne som tar deg med i utstillingen «Utferd».
I vår kafe har vi en museumsnatt-meny; vi selger blant annet pizza, eplekake med krem og kakao.

- På Museumsnatt tar vi fram det beste vi kan by på her på Arkeologisk museum – et variert program for både store og små. Vi gleder oss virkelig til å ta imot publikum og gi dem en flott fredagskveld der vi både skal more oss og oppdage noe vi ikke visste før, sier museumslektor Anne Kari Skår.

«Zeugma»  er et ord som kan beskrive Museumsnatt. Egentlig et språkuttrykk som beskriver to former eller begrep som ikke passer sammen. Men hvorfor skulle ikke det uventede passe sammen, egentlig? Derfor inviterer Museumsnatt på Quigong i det som vanligvis er de museumsansattes lunsjrom hos MUST. Og takterrassen ble første gang åpnet opp for publikum under Museumsnatt 2013. For deg som ikke var der da, eller som ønsker å oppleve det igjen, nå har du muligheten. Stavanger Astronomiske Forening står klar med stjernekikkert, masse kunnskap og varm toddy. Kanskje ser du et stjerneskudd der, fra taket? Husk å ønske deg noe. Dersom du ikke oppdager stjerneskudd, finnes likevel råd. Ved ønsketreet i hagen utenfor museet kan du etter kinesiske tradisjon knytte lykkebringende fargede bånd rundt trestammen.

Trygg trafikk er på plass, og deler ut reflekser og viser trygt vei fra det ene museet til det andre.
Dette er bare smakebiter fra et variert og spennende program.

For flere detaljer:

http://am.uis.no/museet/museumsnatt/

http://www.museumstavanger.no/museumsnatt