MENY

- Maria Paula er min masteroppgave

- Maria Paula er min masteroppgave, erklærer Felipe Rios frå Colombia med et stolt smil.

Felipe, Sara Sofia, Maryory og Maria Paula klare for Master-seremonien Felipe, Sara Sofia, Maryory og Maria Paula klare for Master-seremonien

Han slapper av med en velfortjent matbit sammen med familien etter Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet sin masterseremoni. Felipe har akkurat mottatt beviset på at han har fullført sine masterstudier ved Institutt for petroleumsteknologi.

Maria Paula deltok på arrangementet sammen med sin søster Sara Sofia (5) og moren Maryory, som berømmer barna for å ha vist stor tålmodighet under det to og en halv timer lange arrangementet i Tjodhallen.

Etter seremonien skulle både fasiliteter og mat utforskes, og de to røde kjolene var godt synlige i trengselen ved lunsjbuffeten.

En ung veteran

- Jeg har arbeidet i olje- og gassindustrien i elleve år, innenfor komplettering for forskjellig serviceselskap verden over. Min første jobb var for Halliburton i hjemlandet mitt Colombia før jeg ble overført til Saudi-Arabia og Nigeria. En jobb i Schlumberger brakte meg til slutt tilbake til hjemlandet, forteller Felipe.

- Som det nettopp ble sagt i talen under seremonien er det aldri for sent å å følge drømmene sine, selv om det betyr at en må våge seg ut av komfortsonen. Hjernen speiler hva hjertet ønsker og for min egen del er drømmen å lete etter energiressurser på dypt vann i Arktis, slår Felipe fra tropiske Colombia fast.

Glad i Stavanger

Felipe kom til Stavanger i 2009 på et kort kursopphold og falt pladask for byen.

- En tidligere kollega hadde akkurat gjort ferdig doktorgraden sin ved Universitetet i Stavanger og oppfordret meg til å vurdere postgraduate-studiene her. Heldigvis falt Stavanger og Norge i smak også hos familien og deres støtte har gjort det mulig for meg å ta i ferde med drømmeprosjektet mitt - en Master i petroleumsteknologi, sier Felipe.

Takknemlig

-Jeg vil gjerne takke Norge for den muligheten jeg har fått til å lære fra en så flott kultur, Stavanger for inspirasjonen den grønne byen har gitt meg – og for å være fødested for veslejenta vår.

Felipe har og satt stor pris på den innovative vinklingen UiS legger så stor vekt på i studiene og han takker instituttet for et spennende pensum og en profesjonell stab.

- Jeg har lært mye av medstudenter og venner både fra Norge og internasjonalt og jeg håper å treffe mange av dem igjen i forbindelse med framtidige oppgaver, avslutter Felipe.

Tekst og foto: Lars Gunnar Dahle  

Høytid i Tjodhallen

Høytid i Tjodhallen