Marit Boyesen visepresident i ECIU

UiS-rektor Marit Boyesen er valgt til visepresident i European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

Bilde av Marit Boyesen sammen med ECIU-kasserer Marius Martinez-Munos og ECIU-president Victor van der Chijs. Marit Boyesen blir gratulert av ECIU-kasserer Marius Martinez-Munos og ECIU-president Victor van der Chijs. (Foto: Bjarte Hoem)

Dette ble klart på ECIUs styremøte i Hamburg i ettermiddag.

Hun erstatter Asta Pundziene fra Kaunas University of Technology, og Boyesen skal ha vervet til hun går av som rektor ved UiS, 1. august 2019.

ECIU er et nettverk av innovative universiteter i Europa. Medlemsuniversitetene er relativt unge, har tette bånd til industrien og bidrar til regional utvikling og innovasjon. Den felles visjonen er å utfordre konvensjonell tankegang.

ECIU-universitetene samarbeider over landegrensene for å utvikle læringsmetoder og utdanningskvalitet. Det innebærer økt satsing på problembasert og IKT-støttet læring, satsing på felles masterprogrammer og andre utvekslingsmuligheter for studenter og ansatte.

UiS er det eneste norske medlemmet i konsortiet.

Les mer om ECIU

Gå til ECIUs egne nettsider (åpner i nytt vindu)