MENY

Marte Spurkland om lærerrollen

Fredag 21. september kl. 13.00 skal det handle om skoleprøver, fraværsregelen, familie- og kjæresteproblematikk og en oppofrende lærer. Journalist og forfatter Marte Spurkland samtaler med Brita Strand Rangnes om boka si, «Klassen – fortellinger fra et skoleår».

Forfatter og journalist Marte Spurkland skildrer et knippe ungdom i deres siste skoleår på videregående skole. Spurkland følger elever som har noen ekststra ufordringer i livet sitt med store utfordringer i deres unge liv som står overfor de skal levere og prestere for å få vitnemålet sitt.

I «Klassen. Fortellinger fra et skoleår» møter vi syv ungdommer, som går i en avgangsklasse på en videregående skole. I likhet med NRK-serien «Skam» kommer vi tett på elevenes liv og tanker uten at voksengenerasjonen involveres. Likevel setter foreldre, familie og kultur rammer for livene til ungdommene, som strever med innleveringer, prestasjoner, fraværsregelen og eksamener. Målet er å fullføre videregående skole og komme seg videre i livet. 

Læreren – og lærerrollen – er veldig til stede i Spurklands portrett av skolehverdagen og livene til 18-åringene.  

Spurkland ble nominert til Brageprisen for boka, og den har fått svært gode omtaler, blant annet på grunn av de realistiske og engasjerande framstillingene av skolehverdagen til ungdom. 

Spurkland samtaler om klasse, oppvekst og samhold med Brita Strand Rangnes kl. 13.00–14.00 fredag 21. september på Universitetsbiblioteket i Kjølv Egelands hus på UiS. 

Brita Stand Rangnes er førstelektor ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved UiS og er prodekan for undervisning ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. 

Gå inn på vårt FB-arrangement med Marte Spurkland

Arrangementet er et samarbeid med Kapittel 2018.

Portrett av Marte Spurkland