Masterfordypning i grunnskolelærerutdanningene ved UiS får tilbake gammelt navn

Masterfordypningen som siden høsten 2017 har vært kalt profesjonsrettet pedagogikk får tilbake sitt gamle navn: pedagogikk/spesialpedagogikk.

Studenter har reagert på navneendringen og onsdag ble saken behandlet av instituttrådet ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Emnet inngår i grunnskolelærerutdanning master 1-7. trinn og 5.-10. trinn.

– Kommuniserer bedre

– Vi innser at det gamle navnet kommuniserer bedre med studenter og skoleledere. Vi har derfor ingen problemer med å gå tilbake til dette navnet, sier instituttleder Lars Rune Waage.

UiS endret navnet på emnet høsten 2017 da regjeringen innførte en femårig masterutdanning for grunnskolelærere. Dette utdanningsløpet har mer fokus på pedagogikk.

Waage presiserer imidlertid at innholdet i masterfordypningen hele tiden har vært det samme.

Master i spesialpedagogikk

UiS tilbyr også en toårig master i utdanningsvitenskap med fordypning i spesialpedagogikk.

Denne masteren er et samarbeid mellom Læringsmiljøsenteret og Lesesenteret ved UiS og Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk (IGIS).

Som et svar på skolens behov for spesialpedagoger planlegger UiS fra neste høst en ny master i spesialpedagogikk.

Mens dagens toårige master i utdanningsvitenskap med fordypning i spesialpedagogikk er et heltidsstudium, vil den planlagte masteren være tilpasset deltidsutdanning.

Master i spesialpedagogikk på deltid

Dermed vil det bli mulig å ta master i spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger ved siden av jobb.

–  Dette ønsker vi å gjøre for å svare enda bedre på samfunnets behov for spesialpedagoger og gi flere mulighet til å ta master i spesialpedagogikk, sier studiekoordinator for masterutdanningene ved IGIS, Hege Nygaard Barker.

Tekst: Elin Nyberg