Med EU på plakaten

I foajeen i Arne Rettedals hus på Universitetet i Stavanger kan du nå se plakatutstillingen ”Hei! Dette er Europa”.

Utstillingen, som åpnet mandag 18. juni, arrangeres av den tyske ambassaden i samarbeid med UiS. Plakatene fokuserer på EUs verdier, hvor også utdanning har en viktig plass, noe som er illustrert med utvekslingsprogrammene Erasmus og Leonardo.

Tanja Knittler, leder for kulturavdelingen ved den tyske ambassaden, sto for åpningen.

- Selv om Norge ikke er medlem i EU, er landet likevel en viktig partner for oss, blant annet gjennom vårt olje- og gass-samarbeid, sa Knittler.

Prorektor Inge Særheim fortalte under åpningen at det fra UiS sin side satses mye på gjensidig studentutveksling med andre EU-land.

- Å studere i andre land øker kvaliteten på studiene. Vi er også interessert i forskningsmidlene som lyses ut gjennom EU, og har blant annet et eget kontor som jobber med å fremme forskningssamarbeid med EU, opplyste Særheim.