Milliongave til operasatsing

Familieselskapet T.D. Veen AS gir en million kroner til Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger. Pengene skal gå til operaprosjekter.

I fjor sommer ble den verdenskjente sopranen Elizabeth Norberg-Schulz tilsatt som professor ved UiS. Dette inspirerte familieselskapet til å gi en gave til operaproduksjon ved instituttet.

- Det er fantastisk kjekt at universitetet satser så mye på sang. Vi ønsker å støtte opp om denne satsingen, sier Tor Dagfinn Veen.

Instituttleder Jens T. Larsen ved Institutt for musikk og dans setter stor pris på pengegaven.

- Det er flott at potensielle mesener og sponsorer blir inspirert på denne måten. Det gir oss et tydelig signal om at det nytter å satse, mener Larsen.

Italiensk opera
Pengene er øremerket opera og vil bli brukt til ulike oppsetninger i årene som kommer. Instituttet vil ha et særlig fokus på italiensk opera. Elizabeth Norberg-Schulz er bosatt i Italia og har opptrådt både på La Scala i Milano og ved flere andre italienske scener.

- En operaoppsetning krever et stort apparat. Vi ønsker at pengene blir brukt i prosjekter som involverer store deler av instituttet, sier Veen.

Konsert og overrekkelse
Gaven fra T.D. Veen AS vil bli overrakt under en kammerkonsert i Bjergsted lørdag 10. februar klokken 12.00. På programmet står musikk for strykere, blåsere og sangere. Elizabeth Norberg-Schulz deltar på konserten. Arrangementet er åpent for publikum.