Millionstøtte til utvikling av lederapp

Handelshøgskolen ved UiS skal samarbeide med Bjørnson Organisasjonspsykologene om å utvikle en lederutviklingsapp. Appen skal gi bedre medarbeideroppfølging, samt mer motiverte og produktive medarbeidere.

Ingrid Ottesen og Mari Rege foran HHUiS Daglig leder Ingrid Ottesen i Bjørnson og UiS-professor Mari Rege skal samarbeide om utvikling av en lederutviklingsapp. Prosjektet får flere millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet. (Foto: Kristoffer Woldseth Moldekleiv)

Prosjektet, som ledes av Bjørnson Organisasjonspsykologene, får flere millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet. HHUiS får en andel på 1,1 millioner kroner, som blant annet benyttes til å knytte til seg Peter Heslin, professor i ledelse i Australia, og til lønnsmidler over tre år ved fakultetet.

Forskning ut i praksis

Professor Mari Rege ser fram til prosjektet.

– De siste tiårene har det kommet mye ny forskning innen psykologi og atferdsøkonomi som viser at medarbeidere trenger støtte og oppfølging for å være motiverte, yte og trives på arbeidsplassen. I dette samarbeidet skal vi ta denne forskningen ut i praksis, teste den grundig ut i et stort og kontrollert forsøk med ledere og deres medarbeidere, og dermed bidra til kunnskap som er relevant for praksis, sier Rege.

Økt bevissthet, kunnskap og strategier

Innovasjonsprosjektet har en total ramme på 6,7 millioner kroner, hvorav Forskningsrådet bidrar med halve beløpet. Lederutviklingsappen, med navnet Modus, er praksisnær, effektiv og skalerbar. Modus skal bidra til å gi leder økt bevissthet, kunnskap og strategier for å følge opp og støtte medarbeiderne på en bedre måte.

Vinn-vinn for begge parter

Dekan ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger, professor Ola Kvaløy, ønsker samarbeidet med Bjørnson velkommen.

– Vi jobber tett på bedrifter og organisasjoner i regionen vår, og samarbeid som dette er et av våre varemerker. Det er vinn-vinn. Vi sikrer at forskningen vår er relevant, og at vi får god tilgang til utprøving og data. Samtidig får bedriftene fagkunnskap og gode, empiriske analyser for viktige beslutninger, sier Kvaløy.

Fornøyd med anerkjennelsen

Forus-baserte Bjørnson er et av landets ledende private fagmiljø innen lederutvikling og organisasjonspsykologi. Daglig leder Ingrid Ottesen er fornøyd med tildelingen.

– Vi setter stor pris på tildelingen og ser det som en anerkjennelse av Bjørnson som et ledende fagmiljø innen organisasjons- og lederutvikling. I tillegg er dette en milepæl i vår langsiktige strategi. I nærmere 20 år har vi jobbet med å gjøre psykologi relevant og lønnsomt for arbeidslivet, sier hun.

Byline: Benedicte Pentz