MENY

Min sommerjobb

Erlend Mohus er bachelorstudent petroleumsteknologi og jobber som avdelingsingeniør i Oljedirektoratet i sommer.

  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/Min sommerjobb Erlend Mohus.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Erlend jobber i hovedsak med et prosjekt om avvikling og disponering på sokkelen. - Det vil si hva som skjer når produksjonen på et felt slutter og feltet anses som avsluttet, forteller han.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/erlendmohuskontorsommerjobbOD.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Mohus er interessert i både økonomi og ingeniørteknikk og har tatt en del økonomiske valgfag i bachelorgraden. - Jobben her i OD er kjempeinteressant i forhold til utdanningen min.
  • /Campus, bygg, interiør/Studentenes hus _stor.jpg (rw_largeArt_768).jpg
    Erlend jobber også som prosjektleder i Tappetårnet, som holder til i Studentenes hus på campus Ullandhaug.

Hei Erlend, hva gjør du i sommer?

Jeg jobber i Oljedirektoratet (OD) som avdelingsingeniør på utbyggingsteknologi og prosjekter. OD er et statlig fagdirektorat og forvaltingsorgan, som er plassert under Olje- og energidepartementet. Jeg er akkurat ferdig med bachelorgraden min i petroleumsteknologi.

Hvordan fikk du sommerjobben?

Stillingen ble lyst ut på ODs hjemmesider tidlig i vår. Jeg søkte – og fikk den.

Hvordan er arbeidsdagen din?

Jeg jobber fra 08.00-15.00 hver dag. Arbeidsplassen min er i et kontorfellesskap sammen med åtte kolleger. Det er nyttig å sitte tett, jeg får god hjelp og veiledning fra de som jobber rundt meg.

Jeg jobber i hovedsak med et prosjekt om avvikling og disponering på sokkelen. Det vil si hva som skjer når produksjonen på et felt slutter og alle innretningene er fjernet/etterlatt, og feltet anses som avsluttet. Jeg lager oversikter på kostnader på de ulike operasjonene som må gjennomføres for at avslutningsplanen, som selskapene legger frem for myndighetene, skal bli godkjent.

Hva liker du best med sommerjobben din?

Jeg jobber med folk som har svært god kompetanse innenfor ulike områder av petroleumsbransjen. Kollegene er gode på formidle det de kan og jeg lærer mye om faget mitt. Det er interessant å se hvordan den statlige forvaltningen av olje skjer sammenlignet med den private.

Får du nytte av studieprogrammet ditt i jobben?

Ja! Jeg skrev i vår en bacheloroppgave om økonomiske utfordringer i oljeprosjekter, mer spesifikt om kostnadsoverskridelser i felt som skal bygges ut. Oppgaven var avgjørende for at jeg fikk sommerjobben da den har store likheter jobben jeg gjør i OD.

Jeg er interessert i både økonomi og ingeniørteknikk og har tatt en del økonomiske valgfag i bachelorgraden. Jobben her i OD er kjempeinteressant i forhold til utdanningen min. Jeg fortsetter på master i industriell økonomi til høsten, og denne erfaringen er nyttig. Jeg utfører økonomiske analyser som jeg ikke hadde hatt kompetanse til å gjøre uten ingeniørutdannelsen i bunn.

Blir det litt ferie på deg i sommer, da?

Jeg har allerede jobbet to uker i juni og så blir det fire uker til i OD i august. Nå i juli drar jeg to uker på ferie til Frankrike. Jeg kommer ned én dag etter EM-finalen! Skikkelig dårlig planlegging, med andre ord. Jeg skal også hjem til Østlandet en tur.

Utenom sommerjobben jobber jeg som prosjektleder i Tappetårnet studentbar og er også studentassistent i fysikk resten av året.

Hva er drømmejobben din etter endt utdanning?

Jeg er åpen for det meste. Jeg vil gjerne jobbe med økonomi og ledelse i en teknologisk bedrift.

 

Tekst: siri.j.pedersen@uis.no