Mot en mer miljøvennlig campus

Se vår grønne feiring av UiS og SiS sin Miljøfyrtårnsertifisering samt åpningen av Energilab, vårt nye utendørs energilaboratorium knyttet til Future Energy Hub.

• _279A0183.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Vi feirer at UiS og SiS er Miljøfyrtårnsertifisert. Ordfører Christine Sagen Helgø, rektor Klaus Mohn, Studentorganisasjonen StOr ved UiS ved nestleder Phillip Jamissen og SiS-direktør Elisabeth Faret avduker bevisene.
  • _279A0101.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – At vi no har lukkast med sertifiseringa betyr ikkje at vi no plutseleg er blitt meir miljøvenlege. Det betyr at vi no har rammene og verktøyet vi treng for å kunne jobbe meir systematisk med å forbetre oss på ulike miljøparameter i vår verksemd. No skal vi årleg rapportere inn kva prestasjonar vi har innan energi, transport, avfallshandtering og HMS, sa rektor Klaus Mohn.
  • _279A0186.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Jeg oppfordrer studentene til å hjelpe UiS og SiS med å gi mer trøkk og engasjement i arbeidet med å bli grønnere. Studentene kan være en viktig pådriver for både universitetet og byen vår når det gjelder å bli enda mer miljøvennlig, sa ordfører Christine Sagen Helgø.
  • _279A0195.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    SiS serverte lekker, kortreist og grønn snack for anledningen.
  • _279A0064.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Grønn dag må selvfølgelig også feires med grønn kake.
  • _279A0257.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Vi har åpnet Energilaben! Vårt nye utendørs energilaboratorium for produksjon av fornybar energi fra sol og vind, med batterier som lagrer strøm, driftet av Future Energy Hub.
  • _279A0282.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    I Energilaben drives forskning på urban vind og utvikling av bedre modeller for vindstrømning i byene. Her blir laben forsøkt døpt...
  • _279A0301.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Fordelen med at champagnen ikke knuser under dåpen er at du kan gjenbruke den. For eksempel i en skål - som rektor Klaus Mohn, ordfører Christine Sagen Helgø og professor Harald Røstvik gjør her.
  • _279A0209.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Les Coqs, musikkstudenter fra UiS Fakultet for utøvende kunstfag, stod for dagens mest harmoniske innslag. På gitar Haakon Kjeldsberg, kontrabass Jørgen Vikjord Skaaret og gitar Gustav Skaaret.
  • _279A0042.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Startskuddet for Byttebua er satt! I løpet av høsten skal det etableres en fast byttebu i Paviljong 9. På Grønn dag var byttetemaet utstyr til studenthybelen, ekspedert av bytteambassadørene Julia Horn, Daniel Helleren og Kylo Salvesen.
  • _279A0228.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Kolumbus stilte med sykkelverksted og testing av de nye elektriske bysyklene som kommer til campus i løpet av høsten. De nye bysyklene skal styres med mobilen, integreres i bussbilletter og har en bedre motor, som vil gjøre det lettere å sykle opp bakker (les: Ullandhaugbakken).

Alle foto: UiS/Mari Løvås