MENY

Munthe og Madland hedret som ambassadører

To UiS-professorer ble nylig hedret som ambassadører for Stavanger-regionen. Både Merete Vadla Madland og Elaine Munthe har bidratt til å få store internasjonale konferanser til regionen.

Elaine Munthe og Merete Vadla Madland sammen med de andre ambassadørene for Stavanger-regionen. Elaine Munthe og Merete Vadla Madland sammen med de andre ambassadørene for Stavanger-regionen.

Det er Region Stavanger som står bak utmerkelsene, som ble annonsert under en høytidelig seremoni i Stavanger konserthus torsdag 16. mars.

Merete Vadla Madland, professor i petroleumsteknologi og leder av Nasjonalt IOR-senter, fikk prisen for arrangementet The European Symposium on Improved Oil Recovery som skal skje i 2017. 

Elaine Munthe, professor i pedagogikk og dekan ved Humanistisk fakultet, fikk prisen for konferansen The International Congress for School Effectiveness and Improvement som skal holdes i Stavanger i 2019.

Her er juryens begrunnelser:

Merete Vadla Madland skal i 2017 arrangere «The 19th European Symposium on Improved Oil Recovery», i regi av den europeiske organisasjonen: European Association of Geoscientists and Engineers;  i samarbeid med Det Nasjonale IOR-senteret og Norsk forskerskole i petroleum, med opp mot 450 deltakere.

Konferansen har tidligere blitt arrangert i Haag, Paris, Cambridge og St.Petersburg, og nå altså, til Universitetet i Stavanger! Ambassadøren er tilknyttet Universitetet i Stavanger, og Det teknisk-naturvitenskapelige fakultetet, på Institutt for petroleumsteknologi.

Ambassadøren har en doktorgrad på temaet vannsvekkelse i kalkreservoarer. Hun leder Det nasjonale senteret for økt oljeutvinning der Universitetet i Stavanger, IRIS og Institutt for Energiteknikk (IFE) danner kjernen i senteret.

Dette senteret går under navnet The National IOR Centre of Norway. Senteret bidrar med innsikt og forskningsresultater til økning av utvinningsgraden av petroleumsressursene fra modne og nye felt på norsk sokkel og ble opprettet i 2013 av Olje- og energidepartementet med Universitetet i Stavanger som vertsinstitusjon.

Hun har veiledet over 150 bachelor, master og doktorgrads studenter, er forfatter for mer enn 100 vitenskapelige publikasjoner innen sitt fagfelt og har i tillegg vært invitert foredragsholder på en rekke konferanser/symposium. Professor Merete Vadla Madland, Universitetet i Stavanger / The National IOR Centre of Norway, er Region Stavanger-ambassadør. 

Elaine Munthe har med sine kollegaer og Region Stavanger jobbet frem en verdenskongress bekreftet til Universitetet i Stavanger. Hun og sitt team var med sine kollegaer i Canada, og presenterte konseptet sitt og vant!. Konferansen har opp mot 700 delegater, og arrangeres av prestisjetunge universiteter innen fagfeltet.

Elaine Munthe er tilknyttet Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Stavanger, hvor hun er professor i pedagogikk og også dekan. Hun har vært programstyremedlem i forskningsprogrammet PraksisFoU og (2006–2010) programmet Praksisrettet utdanningsforskning (PRAKUT, 2010–2014) ved Norges forskningsråd, og var programleder for Forskning og Innovasjon i Utdanningsforskning (FINNUT) fram til nyttår. 

Hun har doktorgraden i pedagogikk ved Universitetet i Oslo. Hun har bakgrunn fra Senter for atferdsforskning, og fra 2007–2010 var hun ansatt og instituttleder på Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk. Hun har forskererfaring fra norske og utenlandske institusjoner, og har bodd mange år i USA, Curacao, Pakistan og Laos. 

Hun er forfatter og medforfatter for en rekke vitenskapelige artikler og bøker innen sitt fagfelt. Region Stavanger Ambassadør er professor Elaine Munthe.

Tekst: Leiv Gunnar Lie, Region Stavanger
Foto: Marie von Krogh