Muntlig eksamen på video

Avstanden mellom studenter og sensorer var større enn vanlig på UiS i dag.

Det var nemlig tid for første videooverførte muntlige eksamen for de kinesiske studenter som tar Master i Serviceledelse. Studentene satt i Beijing og snakket til et webkamera, mens sensorene befant seg i Ellen og Axel Lunds hus på Ullandhaug.

Dagens eksamen markerer at det første av tre emner er fullført for masterstudentene, og de to hovedtemaene var serviceledelse og filosofi. Studentene måtte blant annet svare på spørsmål om Machiavelli og Sartre.

- Gjennomføringen har gått utrolig bra. Vi er fornøyde og det faglige gjennomsnittet er høyt, sier prosjektleder Hege M. Skjelbred-Knudsen.

UiS står bak det erfaringsbaserte masterstudiet i serviceledelse, som startet opp ved UiS høsten 2005. Beijing Institute of Tourism (BIT) ved Beijing Union University tilbyr nå programmet for hotelledere i den kinesiske hovedstaden. Samarbeidet innebærer at det undervises 80 prosent av kinesiske lærere og 20 prosent av UiS-ansatte.