MENY

Museumstilbud midt på dagen

Torsdag denne uken presenterer Arkeologisk museum en av vårens nyheter på aktivitetskalenderen, "Museum midt på dagen" - et museumstilbud på dagtid for alle kultur- og historieinteresserte. Museet er stolte av å kunne tilby et gratis tilbud

Arkeologisk museum ønsker å være en arena for livslang læring. Derfor presenterer vi i år et program for deg som har tid og anledning til å komme på museet og få en god opplevelse midt på dagen!
De fleste gode tilbud på byens institusjoner er vanligvis lagt til helgene. Også her på museet er det det, men nå altså midt på dagen i ukedagene også. Vi har lagt opp programmet som et lavterskeltilbud og håper å møte både deg som allerede kjenner oss godt, men også nye museumsbesøkende.

- Fordelen med å ha et opplegg på dagtid, er at vi på en helt annen måte kan gjøre bruk av fagpersonellet som finnes på huset. Forskere, konservatorer, arkeologer og botanikere vil kunne brukes på en annen måte enn i helgene. Dette ser vi på som en unik mulighet til å bli bedre kjent med hva som foregår innenfor museets vegger for Stavangers befolkning, sier museumslektor Anne Kari Skår.

Benytt deg av konkurransen vår!

Den første torsdagen med lunsjprogram starter denne uken. Da er det perler som står i fokus, og publikum kan bli med på en omvisning i vår flotte utstilling. Deretter går vi inn i verkstedet der våre dyktige formidlere vil demonstrere hvordan glassperler ble laget for åpen flamme.
Som et ledd i årets nyhet, har vi også laget en konkurranse som alle kan melde seg på. Her kan både privatpersoner og institusjoner vinne et skreddersydd formidlingsopplegg hjem til seg. En museumsformidler vil da komme til det stedet dere avtaler og ha med seg spennende historier, gjerne om områder eller tema dere er spesielt interessert i.

Konkurransefoldere fås i resepsjonen på museet eller finnes på hjemmesiden. Påmelding innen 4. mars

Programmet er fordelt på fem torsdager fra klokken 12:00 og inneholder ulike tema knyttet til det som foregår ved museet.

Programmet

Torsdag 20. januar:
Kom og bli i perlehumør. Omvisning i utstillingen "I perlehumør" og demonstrasjon av hvordan man lager glassperler.

Torsdag 3. februar:
Møt husfruen fra vikingtid. I sine fineste klær og med nøkkel i beltet åpner hun reisekisten med spennende skatter.

Torsdag 17. februar:
Forfatter Bjørn Ingvaldsen holder foredraget; "Å gjenfortelle historien. Historiske personer i faktabøker for barn og unge ". Vi stiller spørsmålet hvor grensen mellom fiksjon og virkelighet skal gå? Bør historien sensureres for å beskytte de små?

Torsdag 3. mars:
God mat i fortiden. Hør og smak deg gjennom forhistorien og få med deg en god oppskrift hjem.

Torsdag 17. mars:
Hvordan stoppe aldringsprosessen? Vi kan ikke hjelpe deg med dette, men vi er gode på å bevare gjenstander! Konserveringsavdelingen inviterer deg med inn på laboratoriet.