Nær 100 studier å velge mellom

Fra dans til data, fra bygg til barnevern, fra fransk til medisinsk teknikk – mulighetene er mange ved Universitetet i Stavanger. Søk studieplass nå!

Onsdag etter påske går fristen ut for å søke studieplass til høsten. Universitetet i Stavanger har 145 ulike studier, hvorav 98 har søknadsfrist den 15. april. Her finner du informasjon om studietilbudet for inneværende år, studentliv og ofte stilte spørsmål.

Liv på campus
I dag er det rundt 8300 studenter på UiS. Nye studenter får tilbud om å bli med i en faddergruppe, hvor etablerte studenter hjelper nykommerne å bli kjent med studiet og universitetsområdet.
UiS campus på Ullandhaug har alle fasiliteter, deriblant bokkafé, kantiner og ett av landets beste treningssentre. Utenom studiene kan du nyte et pulserende byliv i internasjonale Stavanger.

Slik søker du
De fleste grunnstudiene er med i Samordna opptak, som er et felles nasjonalt opptak for grunnstudium ved universitetene og de statlige høgskolene. Ved Universitetet i Stavanger omfatter grunnstudiene årsstudier, bachelorstudier og femårige masterstudier.
UiS har 48 slike studier med søknadsfrist 15. april. Du må søke opptak på internett gjennom Samordna opptak. Her får du forklart i detalj hvordan du søker et studium, opptaksprosessen, opptakskrav med mer. Det er mulig å prioritere inntil 10 ulike studieønsker.

Lokalt opptak
For noen studier skal det søkes direkte til det enkelte lærested. Dette opptaket heter Lokalt opptak. Ved Universitetet i Stavanger dreier det seg om toårige masterprogram, enkelte deltidsstudier, fordypningsemner og videreutdanninger, totalt 50 studier. Nærmere info om dette finner du her

Våre studier
Universitetet i Stavanger har 145 separate studier, med ulike søknadsfrister. Her er en fullstendig liste over de 98 studiene som har søknadsfrist 15. april (Word-dokument, 36 Kb).