Næringslivsdag på UiS

Næringslivsdagen ved Universitetet i Stavanger er så populær at arrangør IAESTE vurderer å utvide til to dager neste år.

40 utstillere, hovedsaklig bedrifter fra oljeindustrien, data- og entrepenørselskaper, deltok på den 14. Næringslivsdagen som ble arrangert på Universitetet i Stavanger tirsdag 13. februar. Arrangementet er en møteplass for næringsliv og studenter.

- Det er vanskelig å få tak i arbeidskraft og dette er et kjempearrangement , sier prosjektleder Bjørn Wesche i entrepenørselskapet NCC. Han frister UiS-studentene med et studentprogram som omfatter sommerjobb og mulighet for fast ansettelse etter endt utdannelse.

Orienterer seg
Studentene Silje Eiane Aarsland og Kristin Torgersen Ravndal går begge første året på en bachelor i ingeniørfag: kjemi og miljø bioteknologi. Selv om det er et stykke fram til konkrete yrkesvalg, deltar jentene på næringslivsdagen ved UiS for å se hva utdanningen kan brukes til senere.
- Vi har kikket på flere stands og ser at det fins mange muligheter. Sannsynligvis går det mot noe innen olje og kjemi, men både miljø og HMS virker spennende, særlig med tanke på en eventuell master, sier de to.
- Vi er her først og fremst for å orientere oss, se hva de ulike bedriftene står for og hvilke muligheter som fins. Men vi deltar også i konkurransen om å vinne en X-box og får med oss reklameprodukter fra utstillerne. Næringslivsdagen er en fin blanding av nyttig informasjon og giveaways, smiler jentene.

Nedringt
Det er studentorganisasjonen IAESTE, en internasjonal studentorganisasjon som utveksler tekniske studenter, som står bak arrangengementet og leder Tove Michelsen Solli er blitt nedringt av bedrifter som ville delta på arrangementet i år.

- Vi har måttet ta i bruk større areal, og kunne nok hatt langt flere utstillere med oss om vi hadde hatt plass, sier Michelsen Solli som derfor vurderer å utvide til to dager neste år.

Utstillere på Næringslivsdagen 2007:

Roxar Acergy Optimum

Sørco