MENY

Nettskyen er hett lesestoff

Professor Chunming Rong har gitt ut to av de mest nedlastede IT-publikasjonene på verdens to største vitenskapelige forlag, Elsevier og Springer.

Professor Chunming Rong sine vitenskapelige publikasjoner er godt lest for tiden.

Artikkelen "Beyond ligtning: A survey on security challenges in cloud computing" (2012) er den mest nedlastede artikkelen innen data- og elektroteknikk de siste 90 dagene på Elsevier - verdens største vitenskapelige forlag.

Dessuten er boken Cloud Computing (2009), som Rong er medredaktør av, er en av de fem mest nedlastede bøkene innen datavitenskap på Springer, verdens nest største vitenskapelige forlag.

Har vært tidlig ute
- Hvorfor er det så mange som leser artiklene dine?

- Vi har vært tidlig ute og beskrevet noen grunnleggende ting før andre har gjort det. Selvfølgelig er jeg glad for å toppe listene, men det viktigste er at vi har laget et fundament som andre kan dra nytte av og bygge videre på, sier Rong.

Informasjonsrevolusjon
Han forklarer den store interessen med at vi er inne i en digital revolusjon.

- Rundt årtusenskiftet var det en stor informasjonsrevolusjon da internett ga oss muligheten til å kommunisere tvers over verden, men det var ikke så store mengder data som det er nå.

- Nå er vi midt oppi den andre informasjonsrevolusjonen, hvor vi finner ut hvordan vi kan trekke ut verdi av all informasjonen som er tilgjengelig, sier Rong.

Les også: "Nettskyen eksploderer" (Teknisk Ukeblad)