Nor-Bra2020 sommerskole i Macaé, Brasil

For andre år på rad blir det arrangert sommerskole på Macaé campus, en del av det Føderale Universitetet i Rio de Janeiro (UFRJ).

Gruppebilde av studenter foran et fargerikt skilt det står Åtte av studentene på årets sommerskole i Macae kommer fra UiS. I løpet av uken skal de lære mer om biodiversitet.

Sommerskolen varer fra 3.-8. juni, og er en del av Nor-Bra2020-prosjektet, som er støttet av UTFORSK programmet til Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku). Tema for sommerskolen er “Biodiversity: towards sustainable use of the environment”. I løpet av uken skal alle sider rundt temaet biodiversitet belyses.

Sommerskolen ble offisielt åpnet av Rodrigo Nunes da Fonseca (UFRJ) og Daniela M. Pampanin (UiS) mandag morgen, foran en gjeng med forhåpningsfulle studenter og forelesere. Målet med sommerskolen er som Rodrigo og Daniela skriver i introduksjonen til årets utgave av skolen «… to gear up today’s students for future challenges regarding the sustainable use and management of aquatic environment resources». Åpningen markerte starten på seks fullpakkede dager med mye læring.

Gjennom uken skal studentene høre presentasjoner, delta aktivt i gruppearbeid og feltarbeid som samlet sett belyser alle sider av biodiversitet og hvordan vi kan utnytte ressursene i naturen på en bærekraftig måte. Studentene vil også gjennom gruppearbeid lære hvordan resultater fra forskning kan presenteres på en presis måte gjennom grafiske abstrakter og powerpoint-presentasjoner – det som nå til dags kalles transferable skills.

På årets skole deltar 23 studenter, hvorav 8 studenter fra Stavanger har tatt turen over Atlanteren. Sammen med en god gjeng av forelesere, der seks kommer fra UiS, skal vi sammen bidra til å gjøre årets skole en suksess. En viktig effekt av sommerskolen som har deltagere fra 10 nasjoner er muligheten til å diskutere og utveksle erfaringer og danne nye nettverk.

Tekst: Magne O. Sydnes

Foto: Natalia Feitosa og Magne O. Sydnes