MENY

NORCE er lansert

I dag, mandag 1. oktober, ble forskningsinstituttet NORCE lansert. Dermed er IRIS, Agderforskning, Christian Michelsen Research, Teknova og og Uni Research historie.

Norwegian Research Centre, NORCE, ble stiftet 3. juli 2017, og leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.  De fem gamle instituttene og alle ansatte er nå overført til det nye selskapet.

– Vi gratulerer med etableringen av NORCE, og ser veldig fram til det faglige samarbeidet vi skal ha med det nye instituttet, og også med de andre universitetene som er mediere. Det sier rektor Marit Boyesen på Universitetet i Stavanger (UiS), som er en av eierne av det nye instituttet.

Boyesen legger til at UiS allerede har et godt samarbeid med NORCE. Hun trekker fram Senter for økt utvinning og Senter for boring og brønn for økt utvinning som eksempler på fremragende forsknings- og innovasjonssentre hun håper det skal bli enda flere av som følge av sammenslåingen.

Med sine datterselskap får NORCE en omsetning på over en milliard kroner og 800 ansatte fra 40 land. Selskapet er til stede langs store deler av Norges kyst. Hovedkontoret ligger i Bergen, og de øvrige kontorene ligger i Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. 

Det nye selskapet ønsker å bidra til at Sør- og Vestlandet og Norge totalt sett tar en mer framtredende rolle innen innovasjon og oppdragsdrevet forskning.