Nordområdene - det nye Stavanger?

Forskningsdirektør Urban Wråkberg, Barentsinstituttet, holder foredrag i Forum for historie, kultur og samfunn onsdag 18. april 2007, kl. 18.00-19.30, rom O-101 Hulda Garborgs hus.

Barentsregionen - det nye Stavanger? Om forskningsmuligheter og utfordringer i nordområdene.
Under det internasjonale polaråret, 2007-2008 skal det gjennomføres forskning som intet enkelt land har økonomisk rygg til å gjøre alene. Mer enn 50 000 forskere og teknikere skal samarbeide om å øke vår forståelse av alt fra klimaet til de politiske prosessene og muligheter og utfordringer for energiproduksjon i det høye nord. Stavanger er med. Universitetet inngikk tidligere i år en samarbeidsavtale med Universitetet i Tromsø. Kommende onsdag 18. april inviterer Forum for historie. kultur og samfunn til møte med forskningsdirektøren på Barentsinstituttet (se http://www.barentsinstitute.org/ ), Urban Wråkberg.

Wråkberg, som er polarhistoriker med bakgrunn fra det svenske vitenskapsakademi og fra samarbeid med Scott Polar Research Institute ved Universitetet i Cambridge, skal holde foredraget Barentsregionen - det nye Stavanger? Forskningsmuligheter og utfordringer i nordområdene . Foredraget blir etterfulgt av spørsmåls- og diskusjonsrunde. Etter seminaret vil de som har lyst og tid kunne fortsette samtalene med Urban Wråkerg på puben Cardinal.

Barentsinstituttet ble opprettet i Kirkenes som en del av regjeringens store nordområdesatsing i 2006. Det er et forskningsinstitutt som driver flerfaglig forskning på programmene Natural Resource Management, Regional Development, Cross Border Issues, og Cultural Exchange. Instituttet samarbeider tett med polarforskningsmiljøer internasjonalt, og naturligvis først og fremst Arkhangels- og Murmansk-universitetene.