Norsk dag i Roma

Studenter og ansatte fra Institutt for musikk og dans viste seg fram i Roma fredag 1. juli.

Den norske dagen var en del av festivalen Giardini di Luglio, og fant sted i hagene rundt Academia Filharmonica Romana. Akademiet er en av Italias eldste musikkinstitusjoner, som er snart fyller 250 år.

UiS-professorene Erling Ragnar Eriksen og Elizabeth Norberg-Schulz har i ti dager hatt masterclasses for 23 internasjonale sangstudenter og fem pianister. Dette ble avsluttet med med Norwegian Open Session. Seks jazz- og dansestudenter og fire elever fra Stavanger kulturskole representerte Bjergsted på festivalen.

Den norske ambassaden i Roma, Bjergstedvisjonen og UiS har gitt økonomisk støtte til arrangementet.