MENY

Ny bok om risikoanalyser

Professor Jan Erik Vinnem, Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging, har gitt ut boken Offshore Risk Assessment. Boken kommer ut på forlaget Springer og går inn i serien Springer Series in Reliability Engineering.

Boken kom ut første gang i 1998.

- Boken er blitt brukt i undervisningen både på NTNU og UiS i risikoanalyse og risikostyring med anvendelse offshore, sier Jan Erik Vinnem.

– Det har skjedd mye på dette området siden boken første gang kom ut, og jeg startet oppdateringen for 1 ½ år siden. Utviklingen har gått så raskt at det praktisk talt er blitt en ny bok.

- Hovedessensen i boken er at det stilles krav i regelverket til offshore risikoanalyser. Det er derfor et område som burde være interessant for studenter og industrien både nasjonalt og internasjonalt. Målgruppen omfatter også konsulenter, myndigheter, oljeselskaper, leverandørindustrien og forskningsinstitusjoner.

- I boken prøver jeg å få frem risikoanalyse på en mest mulig detaljert og operasjonsspesifikk måte med hensyn til operasjoner og utstyr, sier Jan Erik Vinnem.

Boken skal tas i bruk i høst i det nye masterstudiet i risikostyring innen offshore sikkerhet og det internasjonale masterstudiet i offshoreteknologi.