Ny bok om risikoanalyser

Professor Jan Erik Vinnem, Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging, har gitt ut boken Offshore Risk Assessment. Boken kommer ut på forlaget Springer og går inn i serien Springer Series in Reliability Engineering.

Boken kom ut første gang i 1998.

- Boken er blitt brukt i undervisningen både på NTNU og UiS i risikoanalyse og risikostyring med anvendelse offshore, sier Jan Erik Vinnem.

– Det har skjedd mye på dette området siden boken første gang kom ut, og jeg startet oppdateringen for 1 ½ år siden. Utviklingen har gått så raskt at det praktisk talt er blitt en ny bok.

- Hovedessensen i boken er at det stilles krav i regelverket til offshore risikoanalyser. Det er derfor et område som burde være interessant for studenter og industrien både nasjonalt og internasjonalt. Målgruppen omfatter også konsulenter, myndigheter, oljeselskaper, leverandørindustrien og forskningsinstitusjoner.

- I boken prøver jeg å få frem risikoanalyse på en mest mulig detaljert og operasjonsspesifikk måte med hensyn til operasjoner og utstyr, sier Jan Erik Vinnem.

Boken skal tas i bruk i høst i det nye masterstudiet i risikostyring innen offshore sikkerhet og det internasjonale masterstudiet i offshoreteknologi.