Ny rekord i antall doktorgrader

I 2018 ble det avlagt 50 doktorgrader ved Universitetet i Stavanger (UiS). Det er to flere enn året før, og ny rekord.

Tretti av de femti som i 2018 tok doktorgraden på UiS var kvinner. (Foto: Mari Løvås) Tretti av de femti som i 2018 tok doktorgraden på UiS var kvinner. (Foto: Mari Løvås)

Tretti av de som tok doktorgraden i fjor var kvinner. Det er det største antallet i universitetets historie.

Målingen startet i 2005, og det har vært en jevn stigning i antall doktorgrader siden 2014. Det opplyser Robert Radu, rådgiver på forskerutdanningen på UiS.

–  2015 var det første året i UiS’ historie med flere enn 40 doktorgrader, og siden har det økt fra år til år, sier han.

Fjorårets tall viser også at om lag en tredjedel av doktorandene var ikke-norske statsborgere.

Med 24 avlagte doktorgrader topper Det teknisk-naturvitenskapelige fakultetet statistikken for 2018. På andreplass kommer Utdanningsvitenskap og humaniora med 12. Det samfunnsvitenskapelige fakultet hadde åtte, og Det helsevitenskapelige fakultet seks.

Blant avhandlingene som ble levert i fjor, var 86 prosent artikkelbasert, og 14 prosent monografier.