Nye internasjonale studenter til Universitetet i Stavanger

29 nye studenter fra Europa og USA begynner denne uken på studier ved Universitetet i Stavanger.

Antallet internasjonale studenter ved Universitetet i Stavanger øker for hvert år. I høst begynte rundt 120 internasjonale studenter ved UiS, og til dette vårsemesteret kommer ytterligere 35. Flesteparten er fra samarbeidende institusjoner i Europa.

Blant de som begynte sitt opphold ved UiS denne uken er studenter fra Karl Franz Universitetät i Graz og Management Center, Innsbruck i i Østerrike.

- Jeg gleder meg til dette oppholdet, til å bli kjent med nye folk og forhåpentligvis også til å få reist litt rundt i Norge, sier østerrikeren Deniel Frey som kommer fra økonomistudier ved Management Center i Insbruck.

Godt i gang
Oppholdet i Norge er hans første utenlandsopphold i forbindelse med studiene, og han valgte Universitetet i Stavanger etter anbefaling fra studenter som har vært her på utvekslingsopphold her tidligere.

Sammen med sine medstudenter Raffaela Kojder og Silvia Schnauderer er han allerede godt i gang med å utforske nærområdene.

- I går tok vi bussen til Randaberg og vi har også vært i Stavanger sentrum og på Ikea, sier Silvia som håper at hun skal plukke opp en del mer norsk i løpet av oppholdet.

Så langt begrenser ordforrådet seg til to norske ord: ”hei” og ”takk”.

Øker hvert år
34 av de nye studentene er fra Europa, en av de nye studentene kommer fra USA. Studentene kommer fra utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Stavanger har samarbeidsavtaler med. Studieoppholdet blir finansert av Erasmus-midler.

- Antallet internasjonale studenter øker for hvert år, og henger tett sammen med etableringen av nye studieprogram på engelsk, sier seniorkonsulent Karina Danielsen Tallman.

De nye studentene fordeler skal slik: Fire praksisstudenter på sykepleierutdanningen, 23 på Comperative Educational Studies/lærerutdanningen og åtte studenter som skal studere økonomi ved institutt for økonomi og ledelsesfag.

Mange frivillige
Den første uken av oppholdet ved Universitetet får de internasjonale studentene en myk start på studiene. De får praktisk informasjon om buss, bank, It`s Learning og studentweb, og blir introdusert til foreninger og velferdstilbud.

Uken avsluttes med et sosialt program fredag før studiene tar til for alvor neste uke.

- Vi har med oss mange frivillige og hadde ikke klart å lage til et så bra velkomsttilbud uten hjelpen vi får fra ISU, International Student Union og StOr, sier Danielsen Tallman ved Universitetet i Stavanger.
De nye studentene kommer fra følgende land:
Sverige - 3
Danmark - 1