Nye studentboliger åpnet

– Her er det godt å bo, sa nyinnflyttet UiS-student Ingvild Fagerheim Skadberg. Den fantastiske beliggenheten var avgjørende for at hun flyttet inn. Torsdag 8. september var det offisiell åpning av Sørmarka studentboliger ved statsråd Tora Aasland.

Sørmarka studentboliger som offisielt ble åpnet 8. september av statsråd Tora Aasland, er allerede stinn brakke. 92 studenter flyttet inn 15. august, og sosiologistudent Ingvild Fagerheim Skadberg er en av beboerne.

– Jeg er veldig fornøyd med valget om å flytte inn. Vi har allerede hatt husmøte hvor det kom mange gode forslag til sosiale fellesaktiviteter som middager, juleavslutning og sommerfest, sier Skadberg som gleder seg til å bli bedre kjent med sitt nye nabofellesskap.

– Det er positivt at boligen vår ligger på Ullandhaug, nært studiestedet. I tillegg går vi tur i Sørmarka nesten hver kveld, sier Skadberg som bor sammen med samboeren i en av de 14 parleilighetene.

Trenger flere boliger
– Alltid kjekt med nye studentboliger, men kjære statsråd, vi trenger flere, sa direktør ved SiS (Studentsamskipnaden i Stavanger), Ellinor Svela, da hun ønsket velkommen til åpning av Sørmarka studentboliger med statsråden til stede.

Aasland kunne ikke love flere på stående fot, men gjorde det klart at hun deler iveren etter å etablere flere boliger i Stavanger.

– Jeg berømmer Studentsamskipnaden i Stavanger for snarlig og rask bygging, sa Aasland før hun klippet over snora på en av de flotte balkongene og erklære Sørmarka studentboliger for åpnet.

Aasland la også vekt på at studentboliger er en forutsetning for lik rett til utdanning, som er en av bærebjelkene i demokratiet vårt.

– Prinsippet om lik rett til utdanning betyr blant annet gratis utdanning og billige studentboliger. Det er et mål å ha så mange studentboliger som mulig, det vil gjøre studenttilværelsen mye lettere for mange, sa Aasland som gjerne kommer tilbake til Ullandhaug for å åpne flere.

Campusutvikling
Videre gratulerte fylkesordfører, Tom Tvedt, og ordfører i Stavanger kommune, Leiv Johan Sevland, studentene og byen med de nye boligene.

– Vi ønsker å ha en by hvor studentene skal kunne komme til dekket bord når det gjelder bolig, sa Sevland og la til at det er veldig riktig av SiS å bygge flere boliger på campus med hensyn til campusutvikling.

– Vi ønsker oss mer liv på campus til alle døgnets tider, sa ordføreren.

En gledens dag
– Dette er en gledens dag. Jeg vil takke statsråd Tora Aasland og regjeringen for tildelingen av disse boligene og også de 100 nye tildelingene Stavanger nettopp fikk.

Boyesen gratulerte studentene i Stavanger og Studentsamskipnaden i Stavanger med dagen. Hun takket også Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune for å ha stilt tomt til disposisjon.

– Så vil jeg gratulere universitetet og hele byen med dagen. Disse nye og sårt tiltrengte studentboligene vil utvilsomt bidra til å styrke student- og universitetsbyen Stavanger.

Rektor Marit Boyesen la også vekt på at UiS, SiS og Stavanger kommune jobber ufortrødent videre med å få flere studentboliger til Stavanger og til campus Ullandhaug spesielt.

– Visjonene fra 1960-tallet om et universitet på Ullandhaug er innfridd. Ambisjonen nå er en stadig mer levende campus. Med Sørmarka studentboliger og de nye tildelingene innfrir vi noe av dette, sa Boyesen.