MENY

Nye studenttilbud på UiS

Torsdag er det klart for det andre arrangementet under vignetten ”Akademisk vaffeltorsdag”. Dette er bare ett av flere nye studentarrangementer i Stavanger.

Vaffeltorsdagene foregår på Folken mellom kl 19 og 21. Disse arrangementene skal inneholde både foredrag og debatt.

Denne uken er det forsker Christine Jacobsen fra UiB som er gjest. Hennes forelesning går på engelsk og har tittelen “Transnational networks, national democracies: Political mobilisation and engagement among young adults of immigrant background.”

Initiativet til vaffeltorsdagene på Folken kommer fra redaksjonen i det nye studenttidsskriftet Script!, det første studentdrevne akademiske tidsskriftet ved Universitetet i Stavanger.

Kaffe og vafler
– Vi ville dra i gang noe akademisk på Folken og skape litt faglig debatt, så hva passer vel bedre enn å ramme inn et foredrag med vafler og kaffe? spør Torstein Tvedt Solberg i Script!-redaksjonen.

De har også laget Facebook-gruppen Akademisk arrangementskalender, som allerede har fått over 200 medlemmer.

Kalenderen er en side for alle som vil holde seg oppdatert på akademiske arrangementer i Stavanger. Der får du informasjon om alle de spennende møter, foredrag, debatter og lignende som foregår i byen.

Mye som skjer
Ideen til kalenderen kom fra erkjennelsen av at det foregår mer i denne byens akademiske miljø enn både studenter og folk flest er klar over.

–  Målet vårt er en slags WikiKalender der folk deler arrangementer og sprer informasjon om det som foregår. Så jo flere som melder seg inn jo bedre, sier Tvedt Solberg.