Nye toppledere ved Universitetet i Stavanger

Onsdag 1. august tiltrer professor Aslaug Mikkelsen som rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS). Hun overtar etter Ivar Langen, som har vært rektor siden 2003.

Mikkelsen kommer fra stillingen som professor i endringsledelse ved UiS. Hun har magistergrad i sosiologi fra UiO og en dr. philos-grad i arbeids- og organisasjonspsykologi fra UiB. Tidligere har hun vært rektor og leder på kurs- og videreutdanningsavdelingen på Sosialhøgskolen i Stavanger, organisasjonssjef i Rogalandsbanken, førstekonsulent i Høgskolestyret, Fylkestrygdedirektør og forskningsleder ved RF-Rogalandsforskning.

Førsteamanuensis Egil Gabrielsen ved Lesesenteret blir ny prorektor.

Den nye toppledergruppen ved UiS består da av rektor Aslaug Mikkelsen, universitetsdirektør Per Ramvi, prorektor Egil Gabrielsen, strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes, dekan Per Arne Bjørkum ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, dekan Marit Boyesen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Tor Hauken ved Det humanistiske fakultet.

Les portrettintervju med påtroppende rektor Aslaug Mikkelsen
(UniverS nr. 2 2007)