MENY

Nyskapingsseminar og innovasjonspris

Paul Chaffey og Johan H. Andresen er foredragsholdere under nyskapingsseminaret som er en del av Entreprenørskapsdagen på UiS torsdag 5. mars. Det blir også utdeling av Innovasjonsprisen for 2008.

Nyskapingsseminaret arrangeres i Tjodhallen som ramme rundt tildeling av innovasjonsprisen for 2008.

Seminaret har fokus på forskning, innovasjon og nyskapende arbeid, og foredragsholdere er Paul Chaffey og Johan H. Andresen. Chaffey er administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Andresen er eier og konsernsjef i industri- og finanskonsernet Ferd. Gjennom selskapet Ferd Venture investerer selskapet i teknologibaserte selskaper med vekstpotensial.

Innovasjonspris

Innovasjonsprisen er satt opp av SpareBank 1 SR-Bank og består av en gave på kr. 50.000 samt et særskilt diplom. Prisen tildeles årlig. Den har til formål å fremme kommersialisering av forskningsresultater ved IRIS og UiS. Nominasjonsgrunnlaget for prisen omfatter både IRIS ansatte og UiS ansatte og/eller miljøer ved de to institusjonene.

Forskningsbasert nyskaping og kommersialisering av forskningsresultater er hovedkriteriene som blir vurdert. Forskningsideer, prosjekter, publikasjoner, patentering, selskapsdannelse og tredjepartsfinansiering står sentralt i utvelgelsen

Vurdering av kandidater tar utgangspunkt i forskningsresultater for 2008. En vurdering av om aktiviteter i 2008 har bidratt til vesentlige løft og/eller et gjennombrudd i kommersialiseringsprosesser vektlegges.

I nominasjonsprosessen for 2008 har det kommet inn mange gode forslag til kandidater. I skarp konkurranse er det utpekt en vinner, som offentliggjøres torsdag 5. mars 2009 under Nyskapingsseminaret i Tjodhallen kl. 14.00.

Program (pdf - 869 kb)

Meld deg på Entreprenørskapsdagen 2009 her (gratis)